دوره 13، شماره 2 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 69-57 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noshad M, Alizadeh Behbahani B. Identification of Chemical Compounds, Antioxidant Activity, and Antimicrobial Effect of Elettaria cardamomum Essential Oil on a Number of Pathogenic Microorganisms in Vitro. Qom Univ Med Sci J 2019; 13 (2) :57-69
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2295-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. شناسایی ترکیبات شیمیایی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و تأثیر ضد میکروبی اسانس هل سبز بر تعدادی از میکروارگانیسم‌های بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1398; 13 (2) :57-69

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2295-fa.html


1- 1گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، noshad@ramin.ac.ir
2- 1گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده:   (4967 مشاهده)
زمینه و هدف: هل سبز با نام علمی Elettaria cardamomum متعلق به تیره زنجبیلیان است.  این مطالعه با هدف شناسایی ترکیبات شیمیایی، فعالیت و ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی اسانس هل سبز بر تعدادی از میکروارگانیسم‌های بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ابتدا اسانس هل سبز با روش تقطیر با آب، به‌وسیله کلونجر اسانس‌گیری شد. ترکیبات شیمیایی اسانس هل سبز با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنجی جرمی شناسایی شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس هل سبز براساس درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد تعیین گردید. فعالیت ضد میکروبی اسانس به روش‌های دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بر سویه‌های بیماری‌زا تعیین شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس تجزیه‌وتحلیل شدند.
  • در این پژوهش، 23 ترکیب در اسانس هل سبز شناسایی شد. Eucalyptol با 53/31% بیشترین ترکیب بود و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس هل سبز براساس درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد برابر با 67/0±43 به دست آمد. محدوده حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس هل‌سبز بین 32-4 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر بسته به نوع باکتری (گرم مثبت یا گرم منفی) متفاوت بود. براساس نتایج حاصل از آزمون دیسک دیفیوژن و چاهک آگار، بیشترین قطر هاله عدم رشد اسانس هل سبز مربوط به باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز و کمترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری انتروباکتر ائروژنز بود.
  • نتایج این پژوهش نشان داد اسانس هل سبز دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی در برابر سویه‌های بیماریزا می‌باشد؛ بنابراین به‌منظور کاربرد بالینی اسانس هل سبز، انجام مطالعات بیشتر ضروری است.
متن کامل [PDF 700 kb]   (1010 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1397/8/13 | پذیرش: 1397/11/1 | انتشار: 1398/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb