Mazrouei Arani N, Emam-Djomeh Z, Asemi Z, Tavakolipour H, Sharafati-Chaleshtori R. Effect of Consumption of Honey Containing Bacillus coagulans on Inflammatory and Oxidative Stress Factors in Patients with Diabetic Nephropathy. Qom Univ Med Sci J 2019; 13 (3) :23-31
URL:
http://journal.muq.ac.ir/article-1-2306-fa.html
مزروعی آرانی نوید، امام جمعه زهرا، عاصمی ذات الله، توکلی پور حمید، شرافتی چالشتری رضا. تأثیر مصرف عسل حاوی باسیلوس کواگلانس بر شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1398; 13 (3) :23-31
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2306-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
3- گروه تغذیه، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، asemi_z@kums.ac.ir
4- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی
5- گروه تغذیه، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
چکیده: (4870 مشاهده)
زمینه و هدف: نفروپاتی دیابتی، از عوارض خطرناک دیابت بوده که شیوع نسبتاً بالایی در بیماران دیابتی دارد و سبب نارسایی کلیه میشود. هدف از این مطالعه تأثیر مصرف عسل پروبیوتیک بر شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی بود.
روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی 60 بیمار مبتلا به نفروپاتی دیابتی انجام شد. بیماران بهطور تصادفی به دو گروه شامل: گروه مصرفکننده عسل پروبیوتیک حاوی CFU/g108 باکتری باسیلوس کواگلانس 11T و گروه مصرفکننده عسل کنترل (هرگروه 30 نفر) به میزان روزانه 25 گرم به مدت سه ماه، تقسیم شدند. در شروع مطالعه و پس از سه ماه مصرف عسلها (جهت تعیین شاخص گلیسمی، فاکتورهای لیپیدی، شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو)، نمونههای خون ناشتا از بیماران گرفته شد.
یافتهها: در این مطالعه پس از سه ماه مداخله، در بیماران مصرفکننده عسل پروبیوتیک در مقایسه با بیماران گروه کنترل، سطح انسولین سرمی (8/1±2/1- در برابر 3/1±1/0- میکرو واحد برمیلیلیتر، 004/0p=) و HOMA-IR (6/0±5/0- در برابر 4/0±003/0، 002/0p=)، پروتئین واکنشگر با حساسیت بالای C (4/2±9/1- در برابر 7/2±2/0 میلیگرم برلیتر، 01/0p=) و سطوح مالوندیآلدئید (6/0±1/0- در برابر 0/1±6/0 میکرومول برلیتر، 002/0p=)، بهطور معنیداری کاهش یافت. شاخص QUICKI (009/0±005/0+ در برابر 005/0±0007/0، 004/0p=) نیز بهطور معنیداری بهبود پیدا کرد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد مصرف عسل پروبیوتیک به مدت سه ماه در بیماران مبتلابه نفروپاتی دیابتی سبب بهبود متابولیسم انسولین، میزان hs-CRP سرمی و MDA پلاسما میشود، اما بر سایر پروفایلهای متابولیکی تأثیری ندارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذیه دریافت: 1397/8/21 | پذیرش: 1397/11/10 | انتشار: 1398/2/25