زمینه و هدف: ایسکمی مغزی به قطع یا کاهش جریان خون در مغز و یا قسمتهای دیگری از مغز اطلاق میشود. حدود 80% سکتههای مغزی از نوع ایسکمیمیباشد. زیره سبز ( Cuminum cyminum L ) از خانواده چتریان حاوی آنتیاکسیدانهای قوی تانن و کومین آلدئید است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر عصاره زیره سبز برکاهش ادم مغزی حاصل از سکته مغزی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 5 گروه 6 تایی رت نر استفاده شد.گروهها شامل گروه شم، کنترل و 3 گروه آزمایشی بود که به ترتیب دوزهای 25، 50 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره زیره سبز را بهصورت خوراکی به مدت 30 روز دریافت کردند.در گروه شم القای ایسکمیصورت نگرفت و به گروه کنترل آب مقطر داده شد. 2 ساعت بعد از آخرین گاواژ، حیوانات گروههای آزمایشی و کنترل تحت جراحی MCAO جهت اندازهگیری میزان ادم مغزی قرار گرفتند. دادهها با استفاده از آزمون واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنیداری، 05/0>p در نظر گرفته شد. یافتهها: در این مطالعه بین میزان ادم مغزی در گروه دریافتکننده عصاره (دوز 100 میلیگرم) نسبت به گروه کنترل و بین دو نیمکره در گروه کنترل و گروههای دریافتکننده عصاره با دوز 25 و 50 میلیگرم، تفاوت معنیداری وجود داشت، ولی در گروه دریافتکننده عصاره با دوز 100میلیگرم، تفاوت معنیدار نبود. نتیجهگیری: طبق نتایج این مطالعه، پیشتیمار با عصاره خوراکی زیره سبز (دوز100 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) میتواند ادم مغزی حاصل از سکته مغزی را کاهش دهد و باعث القای حفاظت عصبی گردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |