Tabatabai Yazdi F, Falah F, Alizadeh Behbahani B, Vasiee A, Mortazavi S َ. Identification of Chemical Compounds, Antioxidant Potential, Phenolic Content and Evaluation of Inhibitory and Bactericidal/Fungicidal Effects of Ginger Essential Oil on Some Pathogenic Microorganisms in Vitro. Qom Univ Med Sci J 2019; 13 (3) :50-62
URL:
http://journal.muq.ac.ir/article-1-2387-fa.html
طباطبایی یزدی فریده، فلاح فرشته، علیزاده بهبهانی بهروز، وسیعی علیرضا، مرتضوی سیدعلی. شناسایی ترکیبات شیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان فنل و ارزیابی اثر مهارکنندگی و کشندگی اسانس زنجبیل بر تعدادی از سویههای میکروبی بیماریزا در شرایط برونتنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1398; 13 (3) :50-62
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2387-fa.html
1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ، tabatabai@um.ac.ir
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده: (5291 مشاهده)
زمینه و هدف: زنجبیل (زنجفیل)، از زمانهای قدیم در ایران، چین و هند بهعنوان دارو و ادویه مورد استفاده بوده است. امروزه، زنجبیل در بسیاری از مواد غذایی، نوشیدنیها و مواد دارویی مصرف میشود. این مطالعه با هدف ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس زنجبیل بر تعدادی از سویههای بیماریزا و تعیین ترکیبات شیمیایی، فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس زنجبیل با 2 و 2 دی فنیل - 1- پیکریل هیدرازیل انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس زنجبیل و اندازهگیری کمّی آن به کمک دستگاههای کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنجی جرمی صورت گرفت. فعالیت ضدمیکروبی با روشهای مختلف کیفی و کمّی (دیسک دیفیوژن آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی) ارزیابی شد. فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس زنجبیل به روش رنگسنجی سیور - دالی و کاهش ظرفیت رادیکالی تعیین گردید. دادهها با استفاده از آزمون یکطرفه و توکی آنالیز شدند.
یافتهها: در این مطالعه، بیشترین و کمترین قطر هاله بازدارندگی در غلظت 100 میلیگرم برمیلیلیتر بر کاندیدا آلبیکنس و سالمونلا تیفی مشاهده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس زنجبیل برای سویههای سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا تیفی، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا، باسیلوس سرئوس، کاندیدا آلبیکنس و آسپرژیلوس نایجر به ترتیب برابر با 50، 50، 25، 25/6، 5/12، 5/12، 25/6 و 25/6 میلیگرم برمیلیلیتر به دست آمد. حداقل غلظت کشندگی اسانس، بالاتر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود. Zingiberene با 48/29%، ترکیب اصلی اسانس زنجبیل بود و فعالیت آنتیاکسیدانی (IC50) و فنل کل اسانس زنجبیل بهترتیب: 45/93 میکروگرم برمیلیلیتر و 65/76 میلیگرم گالیک اسید برآورد شد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد اسانس زنجبیل بر باکتریهای گرم مثبت نسبت به باکتریهای گرم منفی، مؤثرتر است؛ بنابراین آزمایشهای بالینی برای تحقیقات آتی پیشنهاد میگردد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی دریافت: 1397/10/30 | پذیرش: 1397/11/29 | انتشار: 1398/2/25