دوره 13، شماره 4 - ( تیر 1398 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 47-39 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghaei S S, Keykha M, Karami M, Rahdar H A, Javadi A, Takei E et al . Evaluation and Identification of Carbapenem Resistant Klebsiella pneumoniae Isolated from Hospitalized Patients in Qom City, (Iran). Qom Univ Med Sci J 2019; 13 (4) :39-47
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2418-fa.html
آقایی سید سهیل، کیخا مسعود، کرمی- زرندی مرتضی، راهدار حسینعلی، جوادی علی، تاکی الهه و همکاران.. ارزیابی و شناسایی ژن‌های مقاوم به کارباپنم در کلبسیلاپنومونیه‌های جدا‌شده از بیماران بستری در شهر قم . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1398; 13 (4) :39-47

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2418-fa.html


1- گروه میکروب‌شناسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی ، soheilaghaee @yahoo.com
2- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- گروه میکروب‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
5- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
6- گروه میکروب‌شناسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (5306 مشاهده)
زمینه و هدف: کلبسیلا پنومونیه، یک باکتری هوازی - اختیاری متعلق به خانواده انتروباکتریاسه بوده که طیف وسیعی از بیماری‌ها مانند عفونت‌های مجاری ادراری، سیستیت، پنومونی، عفونت‌های زخم‌های جراحی، اندوکاردیت عفونی و منتشره را در بیماران مستعد، به‌خصوص افراد آلوده به HIV و سرکوب‌کننده سیستم ایمنی ایجاد می‌کند. این مطالعه با هدف شناسایی ژن‌های مقاوم به کارباپنم در کلبسیلا پنومونیه‌های جدا‌شده از بیماران بستری در شهر قم انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه Cross-sectional، با استفاده از روش‌های فنوتیپی DDST و Modified Hodge Test، 79 ایزوله مقاوم به کارباپنم شناسایی شد که به کمک روش‌های مولکولی مانند PCR، به ارزیابی حضور ژن‌های مرتبط با ایجاد مقاومت در برابر کارباپنم‌ها مانند IMP، VIM، NDM، OXA-48 و KPC پرداخته شد. تعیین ارتباط نتایج فنوتایپیک و PCR با استفاده از آزمون آماری مجذور کای (کای‌اسکوئر) صورت گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه، تعداد 69 ایزوله دارای ژن‌های IMP، VIM، NDM، OXA-48 و KPC بودند که بیشترین سویه‌های جداشده مقاوم به کارباپنم مربوط به سویه‌های ادراری و کمترین مربوط به سویه‌های جداشده از مایع مغزی نخاعی بود. فراوان‌ترین ژن جداشده، VIM با 66/66% و کمترین آن KPC و NDM با 24/7% گزارش شد. یک ایزوله نیز حاوی تمامی ژن‌ها بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه عفونت‌های مقاوم به دارو موجب شکست درمان، به‌خصوص افزایش میزان مرگ‌ومیر در بیماران بخش مراقبت‌های ویژه می‌شود؛ لذا لزوم برنامه مدون برای غربالگری و گزارش سویه‌های ESBL برای ارزیابی و پایش درمان، همچنین تعیین دستورالعمل مؤثر برای درمان عفونت‌های مقاوم به درمان ضروری است.
متن کامل [PDF 997 kb]   (1393 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1397/12/3 | پذیرش: 1398/2/22 | انتشار: 1398/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb