دوره 13، شماره 12 - ( اسفند 1398 )                   جلد 13 شماره 12 صفحات 23-13 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebaditabar M, Davarzani S, Babaei N, Shabbidar S. Relation between Healthy Eating Index and Resting Metabolic Rate. Qom Univ Med Sci J 2020; 13 (12) :13-23
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2628-fa.html
عبادی تبار مژده، داورزنی سمیرا، بابایی نادیا، شب بیدار سکینه. ارتباط نمایه خوردن سالم و میزان متابولیسم استراحت در بزرگسالان. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1398; 13 (12) :13-23

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2628-fa.html


1- گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم‌درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، m.ebaditabar@gmail.com
2- گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم‌درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (4280 مشاهده)
زمینه و هدف: مطالعات پیشین بیانگر ارتباط معکوس شاخص سلامت غذایی با بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله بیماری‌های قلبی- عروقی و سرطان و همچنین مرگ و میر می‌باشند. در مقابل، مطالعات محدودی در زمینه ارتباط شاخص سلامت غذایی و متابولیسم استراحت وجود دارد. با توجه به نتایج برخی از مطالعات مبنی بر ارتباط نمایه خوردن سالم با وزن، ترکیب بدن و قند خون و نیز با توجه به ارتباط این عوامل با متابولیسم استراحت به نظر می‌رسد که میان نمایه خوردن سالم و متابولیسم استراحت ارتباط وجود دارد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی احتمال این رابطه انجام شد.
روش بررسی: پژوهش مقطعی حاضر در ارتباط با 256 فرد بالای 18 سال انجام شد. ارزیابی تغذیه‌ای افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی صورت گرفت. همچنین متابولیسم استراحت با استفاده از روش کالریمتری غیر مستقیم (MetaLyzer 3B-R3) و ترکیب بدن توسط Multi-frequency Bioelectrical Impedance Analyzer InBody 770 Scanner (Korea، Seoul، InBody co) اندازه‌گیری گردید. برای بررسی ارتباط بین نمایه خوردن سالم2015  با ترکیب بدن، متابولیسم استراحت و دریافت‌های غذایی از آزمون ANCOVA استفاده گردید. رابطه خطی میان متابولیسم استراحت و نمایه خوردن سالم نیز از طریق               Curve Estimation در نرم‌افزار SPSS بررسی شد.
یافته‌ها: هیچ‌گونه ارتباط معناداری میان شاخص سلامت غذایی و متابولیسم استراحت در مردان (83/0=P) و زنان (9/0=P) یافت نشد. مطابق با بررسی‌ها، میانگین امتیاز شاخص غذایی در مردان بیشتر از زنان بود. در این مطالعه با افزایش سن زنان، امتیاز شاخص غذایی افزایش یافت. همچنین با افزایش امتیاز شاخص سلامت غذایی، میزان توده عضلانی در زنان افزایش یافت؛ اما از نظر آماری معنادار نبود.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که تفاوت معناداری میان ترکیب بدن و متابولیسم استراحت در سهک‌های مختلف نمایه خوردن سالم وجود ندارد.
متن کامل [PDF 688 kb]   (1058 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (922 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1398/7/24 | پذیرش: 1398/11/19 | انتشار: 1398/12/28

فهرست منابع
1. Mahan LK, Raymond JL. Krause's food & the nutrition care process-e-book. New York: Elsevier Health Sciences; 2016. Link
2. Welle S, Nair KS. Relationship of resting metabolic rate to body composition and protein turnover. Am J Physiol 1990;258(6 Pt 1):E990-8. PMID: 2360629 [DOI:10.1152/ajpendo.1990.258.6.E990]
3. Ravussin E, Lillioja S, Knowler WC, Christin L, Freymond D, Abbott WG, et al. Reduced rate of energy expenditure as a risk factor for body-weight gain. N Engl J Med 1988;318(8):467-72. PMID: 3340128 [DOI:10.1056/NEJM198802253180802]
4. Miller WC, Lindeman AK, Wallace J, Niederpruem M. Diet composition, energy intake, and exercise in relation to body fat in men and women. Am J Clin Nutr 1990;52(3):426-30. PMID: 2393005 [DOI:10.1093/ajcn/52.3.426]
5. Hand GA, Shook RP, Paluch AE, Baruth M, Crowley EP, Jaggers JR, et al. The energy balance study: the design and baseline results for a longitudinal study of energy balance. Res Q Exerc Sport 2013;84(3):275-86. PMID: 24261006 [DOI:10.1080/02701367.2013.816224]
6. Tentolouris N, Liatis S, Katsilambros N. Sympathetic system activity in obesity and metabolic syndrome. Ann N Y Acad Sci 2006;1083:129-52. PMID: 17148737 [DOI:10.1196/annals.1367.010]
7. Buscemi S, Verga S, Caimi G, Cerasola GJ. A low resting metabolic rate is associated with metabolic syndrome. Clin Nutr 2007;26(6):806-9. PMID: 17936441 [DOI:10.1016/j.clnu.2007.08.010]
8. Weyer C, Bogardus C, Pratley RE. Metabolic factors contributing to increased resting metabolic rate and decreased insulin-induced thermogenesis during the development of type 2 diabetes. Diabetes 1999;48(8):1607-14. PMID: 10426380 [DOI:10.2337/diabetes.48.8.1607]
9. Kunz I, Schorr U, Klaus S, Sharma AM. Resting metabolic rate and substrate use in obesity hypertension. Hypertension 2000;36(1):26-32. PMID: 10904008 [DOI:10.1161/01.HYP.36.1.26]
10. Bahreini Esfahani N, Ganjali Dashti N, Ganjali Dashti M, Noorv MI, Koon PB, Talib RA, et al. Dietary predictors of overweight and obesity in Iranian adolescents. Iran Red Crescent Med J 2016;18(9):e25569. PMID: 28144452 [DOI:10.5812/ircmj.25569]
11. van Marken Lichtenbelt WD, Mensink RP, Westerterp KR. The effect of fat composition of the diet on energy metabolism. Z Ernahrungswiss 1997;36(4):303-5. PMID: 9467221 [DOI:10.1007/BF01617803]
12. Schiavo L, Scalera G, Pilone V, De Sena G, Quagliariello V, Iannelli A, et al. A comparative study examining the impact of a protein-enriched vs normal protein postoperative diet on body composition and resting metabolic rate in obese patients after sleeve gastrectomy. Obes Surg 2017;27(4):881-8. PMID: 27677487 [DOI:10.1007/s11695-016-2382-y]
13. Ebbeling CB, Swain JF, Feldman HA, Wong WW, Hachey DL, Garcia-Lago E, et al. Effects of dietary composition on energy expenditure during weight-loss maintenance. JAMA 2012;307(24):2627-34. PMID: 22735432 [DOI:10.1001/jama.2012.6607]
14. Schröder H, Marrugat J, Covas MI. High monetary costs of dietary patterns associated with lower body mass index: a population-based study. Int J Obes 2006;30(10):1574-9. PMID: 16552405 [DOI:10.1038/sj.ijo.0803308]
15. Asghari G, Mirmiran P, Yuzbashian E, Azizi F. A systematic review of diet quality indices in relation to obesity. Br J Nutr 2017;117(8):1055-65. PMID: 28478768 [DOI:10.1017/S0007114517000915]
16. Boynton A, Neuhouser ML, Sorensen B, McTiernan A, Ulrich CM. Predictors of diet quality among overweight and obese postmenopausal women. J Am Diet Assoc 2008;108(1):125-30. PMID: 18155998 [DOI:10.1016/j.jada.2007.10.037]
17. Gopinath B, Rochtchina E, Flood VM, Mitchell P. Diet quality is prospectively associated with incident impaired fasting glucose in older adults. Diabet Med 2013;30(5):557-62. PMID: 23301551 [DOI:10.1111/dme.12109]
18. InterAct Consortium. Adherence to predefined dietary patterns and incident type 2 diabetes in European populations: EPIC-InterAct Study. Diabetologia 2014;57(2):321-33. PMID: 24196190 [DOI:10.1007/s00125-013-3092-9]
19. Hosseini-Esfahani F, Asghari G, Mirmiran P, Jalali Farahani S, Azizi F. Reproducibility and relative validity of food group intake in a food frequency questionnaire developed for the Tehran lipid and glucose study. Razi J Med Sci 2010;17(71):41-55. Link
20. National Cancer Institute. Overview and background of the Health Eating Index. Maryland: National Cancer Institute; 2015. Link
21. Broeder CE, Burrhus KA, Svanevik LS, Wilmore JH. The effects of aerobic fitness on resting metabolic rate. Am J Clin Nutr 1992;55(4):795-801. PMID: 1550061 [DOI:10.1093/ajcn/55.4.795]
22. Miller WM, Spring TJ, Zalesin KC, Kaeding KR, Nori Janosz KE, McCullough PA, et al. Lower than predicted resting metabolic rate is associated with severely impaired cardiorespiratory fitness in obese individuals. Obesity 2012;20(3):505-11. PMID: 21836645 [DOI:10.1038/oby.2011.262]
23. Cooper JA, Watras AC, Adams AK, Schoeller DA. Effects of dietary fatty acid composition on 24-h energy expenditure and chronic disease risk factors in men. Am J Clin Nutr 2009;89(5):1350-6. PMID: 19321562 [DOI:10.3945/ajcn.2008.27419]
24. Thomas CD, Peters JC, Reed GW, Abumrad NN, Sun M, Hill JO. Nutrient balance and energy expenditure during ad libitum feeding of high-fat and high-carbohydrate diets in humans. Am J Clin Nutr 1992;55(5):934-42. PMID: 1570800 [DOI:10.1093/ajcn/55.5.934]
25. Abbott W, Howard BV, Ruotolo G, Ravussin E. Energy expenditure in humans: effects of dietary fat and carbohydrate. J Am J Physiol 1990;258(2 Pt 1):E347-51. PMID: 2305878 [DOI:10.1152/ajpendo.1990.258.2.E347]
26. Hill JO, Peters JC, Reed GW, Schlundt DG, Sharp T, Greene HL. Nutrient balance in humans: effects of diet composition. Am J Clin Nutr 1991;54(1):10-7. PMID: 2058571 [DOI:10.1093/ajcn/54.1.10]
27. Oberlin P, Melby CL, Poehlman ET. Resting energy expenditure in young vegetarian and nonvegetarian wome. Nutr Res 1990;10(1):39-49. Link [DOI:10.1016/S0271-5317(05)80764-X]
28. Toth MJ, Poehlman ET. Sympathetic nervous system activity and resting metabolic rate in vegetarians. Metabolism 1994;43(5):621-5. PMID: 8177051 [DOI:10.1016/0026-0495(94)90205-4]
29. Saadatnia M, Shakeri F, Keshteli AH, Saneei P, Esmaillzadeh A. Dietary patterns in relation to stroke among Iranians: a case-control study. J Am Coll Nutr 2015;34(1):32-41. PMID: 25565395 [DOI:10.1080/07315724.2014.890553]
30. Li Y, He Y, Lai J, Wang D, Zhang J, Fu P, et al. Dietary patterns are associated with stroke in Chinese adults. J Nutr 2011;141(10):1834-9. PMID: 21865562 [DOI:10.3945/jn.111.143883]
31. Astrup A, Buemann B, Christensen NJ, Madsen J. Metabolism. 24-hour energy expenditure and sympathetic activity in postobese women consuming a high-carbohydrate diet. Am J Physiol 1992;262(3 Pt 1):E282-8. PMID: 1550221 [DOI:10.1152/ajpendo.1992.262.3.E282]
32. Lean M, James WP. Metabolic effects of isoenergetic nutrient exchange over 24 hours in relation to obesity in women. Int J Obes1988;12(1):15-27. PMID: 3360561

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb