دوره 14، شماره 2 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 54-47 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yarizadeh H, Setayesh L, Askarpour M, Keshavarz S A, Mirzaei K. The Relationship between Low Carbohydrate Diet Score and Mental Health in Overweight and Obese Women. Qom Univ Med Sci J 2020; 14 (2) :47-54
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2681-fa.html
یاری زاده حبیب، ستایش لیلا، عسکرپور معین، کشاورز سیدعلی. ارتباط بین امتیاز رژیم کم کربوهیدرات و سلامت روان در زنان دارای اضافه‌وزن و چاقی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1399; 14 (2) :47-54

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2681-fa.html


1- گروه تغذیه جامعه، دانشکده‌ی علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، habib.yari@yahoo.com
2- گروه تغذیه جامعه، دانشکده‌ی علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه تغذیه بالینی، دانشکده‌ی علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (5119 مشاهده)
زمینه و هدف: بین سلامت روان و اضافه‌وزن و چاقی ارتباط دوطرفه‌ای وجود دارد. در مطالعات مختلف ارتباط بین میزان کربوهیدرات رژیم غذایی با سلامت روان متناقض است؛ بنابراین، ما برای اولین بار ارتباط امتیاز رژیم کم کربوهیدرات و سلامت روان را در زنان دارای اضافه‌وزن و چاقی بررسی کردیم.
روش بررسی: در این مطالعه‌ی مقطعی، 360 زن دارای اضافه‌وزن و چاقی ساکن شهر تهران انتخاب شدند که سن بین ۱۸ تا ۵۰ سال داشتند. دریافت‌های غذایی در یک سال گذشته با پرسش‌نامه‌ی نیمه‌کمّی حاوی ۱۴۷ آیتم بسامد خوراک گردآوری شد. امتیاز رژیم کم کربوهیدرات برای تمام افراد تعیین شد. سلامت روان با پرسش‌نامه‌ی 21 موردی مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس  (Depression Anxiety Stress Scales (DASS)) ارزیابی شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه (ANOVA) و رگرسیون خطی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج مطالعه‌ی حاضر نشان داد بعد از تعدیل مخدوشگرها (سن، شاخص توده‌ی بدنی، فعالیت بدنی و کل انرژی دریافتی)، ارتباط معکوس و معناداری بین اضطراب (03/0P=)، استرس (03/0P=) و افسردگی (02/0P=) با امتیاز رژیم کم کربوهیدرات وجود داشت (03/0P=).
نتیجه‌گیری: مطالعه‌ی حاضر نشان داد رژیم کم کربوهیدرات با سلامت روان (اضطراب، استرس و افسردگی) ارتباط دارد. انجام مطالعات آینده‌نگر برای تأیید این یافته‌ها ضروری است.
متن کامل [PDF 718 kb]   (966 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1201 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1398/9/23 | پذیرش: 1399/3/11 | انتشار: 1399/3/10

فهرست منابع
1. 1. Janmohammadi P, Sajadi F, Alizadeh S, Daneshzad E. Comparison of energy and food intake between gastric bypass and sleeve gastrectomy: a meta-analysis and systematic review. Obes Surg 2019;29(3):1040-8. PMID: 30610675 [DOI:10.1007/s11695-018-03663-w]
2. Askarpour M, Khani D, Sheikhi A, Ghaedi E, Alizadeh S. Effect of bariatric surgery on serum inflammatory factors of obese patients: a systematic review and meta-analysis. Obes Surg 2019;29(8):2631-47. PMID: 31093862 [DOI:10.1007/s11695-019-03926-0]
3. Rouhani MH, Haghighatdoost F, Surkan PJ, Azadbakht LJN. Associations between dietary energy density and obesity: A systematic review and meta-analysis of observational studies. Nutrition 2016;32(10):1037-47. PMID: 27238958 [DOI:10.1016/j.nut.2016.03.017]
4. McHill A, Wright KP Jr. Role of sleep and circadian disruption on energy expenditure and in metabolic predisposition to human obesity and metabolic disease. Obes Rev 2017;18(Suppl 1):15-24. PMID: 28164449 [DOI:10.1111/obr.12503]
5. Apolzan JW, Bray GA, Hamilton MT, Zderic TW, Han H, Champagne CM, et al. Short‐term overeating results in incomplete energy intake compensation regardless of energy density or macronutrient composition. Obesity (Silver Spring) 2014;22(1):119-30. PMID: 23913807 [DOI:10.1002/oby.20587]
6. Triffoni-Melo Ade T, Dick-de-Paula I, Portari GV, Jordao AA, Garcia Chiarello P, Diez-Garcia RW. Short-term carbohydrate-restricted diet for weight loss in severely obese women. Obes Surg 2011;21(8):1194-202. PMID: 20195788 [DOI:10.1007/s11695-010-0110-6]
7. Last AR, Wilson SA. Low-carbohydrate diets. Am Fam Physician 2006;73(11):1942-8. PMID: 16770923
8. Essah PA, Levy JR, Sistrun SN, Kelly SM, Nestler JE. Effect of weight loss by a low-fat diet and a low-carbohydrate diet on peptide YY levels. Int J Obes (Lond) 2010;34(8):1239-42. PMID: 20351741 [DOI:10.1038/ijo.2010.48]
9. Latner J, Schwartz M. The effects of a high-carbohydrate, high-protein or balanced lunch upon later food intake and hunger ratings. Appetite 1999;33(1):119-28. PMID: 10447984 [DOI:10.1006/appe.1999.0237]
10. Benton D. Carbohydrate ingestion, blood glucose and mood. Neurosci Biobehav Rev 2002;26(3):293-308. PMID: 12034132 [DOI:10.1016/S0149-7634(02)00004-0]
11. Markus C, Panhuysen G, Tuiten A, Koppeschaar H, Fekkes D, Peters ML. Does carbohydrate-rich, protein-poor food prevent a deterioration of mood and cognitive performance of stress-prone subjects when subjected to a stressful task? Appetite 1998;31(1):49-65. PMID: 9716435 [DOI:10.1006/appe.1997.0155]
12. Sobhani S, Pouraram H, Keshtkar AA, Dorosti MA. Association of major dietary patterns with socioeconomic factors among rural school-aged children in Bijar, 2014. Yafte 2015; 17(3):57-66. (In Persian) Link
13. Whiteford HA, Degenhardt L, Rehm J, Baxter AJ, Ferrari AJ, Erskine HE, et al. Global burden of disease attributable to mental and substance use disorders: findings from the Global Burden of Disease Study 2010. Lancet 2013;382(9904):1575-86. PMID: 23993280 [DOI:10.1016/S0140-6736(13)61611-6]
14. Jacka FN, Mykletun A, Berk M, Bjelland I, Tell GS. The association between habitual diet quality and the common mental disorders in community-dwelling adults: the Hordaland Health study. Psychosom Med 2011;73(6):483-90. PMID: 21715296 [DOI:10.1097/PSY.0b013e318222831a]
15. Galletly C, Moran L, Noakes M, Clifton P, Tomlinson L, Norman R. Psychological benefits of a high-protein, low-carbohydrate diet in obese women with polycystic ovary syndrome--a pilot study. Appetite 2007;49(3):590-3. PMID: 17509728 [DOI:10.1016/j.appet.2007.03.222]
16. Rosen JC, Hunt DA, Sims E, Bogardus C. Comparison of carbohydrate-containing and carbohydrate-restricted hypocaloric diets in the treatment of obesity: effects on appetite and mood. Am J Clin Nut 1982;36(3):463-9. PMID: 7113951 [DOI:10.1093/ajcn/36.3.463]
17. Halyburton AK, Brinkworth GD, Wilson CJ, Noakes M, Buckley JD, Keogh JB, et al. Low-and high-carbohydrate weight-loss diets have similar effects on mood but not cognitive performance. Am J Clin Nutr 2007;86(3):580-7. PMID: 17823420 [DOI:10.1093/ajcn/86.3.580]
18. El Ghoch M, Calugi S, Dalle Grave R. The effects of low-carbohydrate diets on psychosocial outcomes in obesity/overweight: a systematic review of randomized, controlled studies. Nutrients 2016;8(7):E402. PMID: 27367726 [DOI:10.3390/nu8070402]
19. Sadeghi O, Hassanzadeh-Keshteli A, Afshar H, Esmaillzadeh A, Adibi P. The association of whole and refined grains consumption with psychological disorders among Iranian adults. Eur J Nutr 2019;58(1):211-25. PMID: 29189904 [DOI:10.1007/s00394-017-1585-x]
20. Gangwisch JE, Hale L, Garcia L, Malaspina D, Opler MG, Payne ME, et al. High glycemic index diet as a risk factor for depression: analyses from the Women's Health Initiative. Am J Clin Nutr 2015;102(2):454-63. PMID: 26109579 [DOI:10.3945/ajcn.114.103846]
21. Sánchez-Villegas A, Verberne L, De Irala J, Ruiz-Canela M, Toledo E, Serra-Majem L, et al. Dietary fat intake and the risk of depression: the SUN Project. PloS One 2011; 6(1):e16268. PMID: 21298116 [DOI:10.1371/journal.pone.0016268]
22. Haghighatdoost F, Azadbakht L, Keshteli AH, Feinle-Bisset C, Daghaghzadeh H, Afshar H, et al. Glycemic index, glycemic load, and common psychological disorders. Am J Clin Nutr 2015;103(1):201-9. PMID: 26607943 [DOI:10.3945/ajcn.114.105445]
23. Pariante CM. Why are depressed patients inflamed? A reflection on 20 years of research on depression, glucocorticoid resistance and inflammation. Eur Neuropsychopharmacol 2017;27(6):554-9. PMID: 28479211 [DOI:10.1016/j.euroneuro.2017.04.001]
24. Akbaraly TN, Sabia S, Shipley MJ, Batty GD, Kivimaki M. Adherence to healthy dietary guidelines and future depressive symptoms: evidence for sex differentials in the Whitehall II study. Am J Clin Nutr 2013;97(2):419-27. PMID: 23283506 [DOI:10.3945/ajcn.112.041582]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb