دوره 14، شماره 5 - ( مرداد 1399 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei N, Kolahi M, Mokhtari B. A Phytochemical Study and Comparison of the Effect of Citrullus Colocynthis Extracts on Colon Cancer Cells Caco-2. Qom Univ Med Sci J 2020; 14 (5) :1-11
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2692-fa.html
میرزایی ندا، کلاهی مریم، مختاری بابک. بررسی فیتوشیمیایی و مقایسه اثر عصاره‌های میوه هندوانه ابوجهل بر روی سلول‌های سرطانی روده CaCO2. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1399; 14 (5) :1-11

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-2692-fa.html


1- گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، m.kolahi@scu.ac.ir
چکیده:   (3324 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی خواص ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی چهار نوع عصاره میوه هندوانه ابوجهل بر روی سلول­های سرطان روده CaCO2 بود.
روش بررسی: ترکیبات موثره میوه هندوانه ابوجهل با استفاده از روش­های فیتوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. به­منظور بررسی خواص سیتوتوکسی سیتی و آنتی اکسیدانی، عصاره­ی اتانولی و ان-هگزانی میوه هندوانه ابوجهل به دو روش سوکسله و ماسراسیون استخراج گردید. اثر این عصارهها بر روی سلول­های CaCO2 سرطان روده به وسیله آزمون­های MTT بر اساس توانایی سلول‌های زنده در تبدیل نمک تترازولیوم به فورمازان نامحلول و روش NBT جهت بررسی میزان کاهش  ROS با استفاده از نیترو تترازولیوم آبی و بر اساس طرح کاملاً تصادفی با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون دانکن مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: بررسی­های فیتوشیمیایی حضور ترکیب­های فلاونوئیدی، آلکالوئیدی، ترپنوئید، ویتامین C و پروتئین را در میوه هندوانه ابوجهل تأیید میکند. درحالیکه ترکیبهای استروئیدی، تاننی و ساپونینی در این میوه یافت نشد. نتایج بهدستآمده از بررسی میزان زنده­مانی سلولی با استفاده از روش MTT نشان داد کمترین بقای سلول­های سرطانی تیمارشده مربوط به عصاره ان-هگزانی به روش ماسراسیون با بیش از 95 درصد ممانعت‌کنندگی بوده است. نتایج آزمون NBT بیانگر خاصیت ضداکسیدانی تمام عصارهها بود. بیشترین میزان کاهش درصد رادیکال‌‌های آزاد مربوط به گروه تیمارشده با ان-هگزانی به روش ماسراسیون و عصاره اتانولی با استفاده از دستگاه سوکسله بود.
نتیجه‌گیری: وجود ترکیبات شیمیایی مختلف شناساییشده با ویژگی­های پروآپوپتوزی در میوه هندوانه ابوجهل نشان می­دهد به‌کاربردن ترکیبات این عصاره به‌تنهایی یا همراه با داروهای ضدسرطان شیمیایی می­تواند راهکار نوینی برای درمان سرطان باشد.
متن کامل [PDF 1154 kb]   (1175 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2213 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی
دریافت: 1398/10/2 | پذیرش: 1399/4/15 | انتشار: 1399/5/10

فهرست منابع
1. Kadkhoda Z, Sedaghat S, Rezazadeh SA, NaghdiBadi HA, Taghizad Farid R, HaririAkbari F. Determination of alkaloids amount from Iranian Papaver bracteatum Lindl. by HPLC. Int J Med Herbal 2011;2(1):39-43. Link
2. Greenwell M, Rahman PK. Medicinal plants: their use in anticancer treatment. Int J Pharm Sci Res 2015;6(10):4103-12. PMID: 26594645
3. Mokhtari B, Kolahi M, Mirzaei N. A comparison study of extraction methods and mass spectrum for compounds in Echinops dichrous and comparison of effects of extracts on colon cancer cells CaCo2. J Med Plants 2017;2(62):145-57. Link
4. Noori S, Kiasat A, Kolahi M, Mirzajani R, Seyyed Nezhad SM. Survey of phytochemical, antioxidant and optimization of extraction methods for the best method determination of curcumin extraction from ethanol extracts of Curcuma longa L. Eco Phytochem J Med Plants 2016;4(3):1-11. Link
5. De Castro ML, Garcıa-Ayuso LE. Soxhlet extraction of solid materials: an outdated technique with a promising innovative future. Analyt Chim Acta 1998;369(1-2):1-10. Link [DOI:10.1016/S0003-2670(98)00233-5]
6. Monajemi R, Naghsh N, Kameli M. Comparison inhibitory effects of metabolic extract of Citrullus Colocynthis fruit and volatile oils of citrus medical peels on Hela cell line. J Exper Anim Biol 2014;2(2):45-51. Link
7. Moufida S, Marzouk B. Biochemical characterization of blood orange, sweet orange, lemon, bergamot and bitter orange. Phytochemistry 2002;62(8):1283-9. PMID: 12648552 [DOI:10.1016/S0031-9422(02)00631-3]
8. Huseini HF, Darvishzadeh F, Heshmat R, Jafariazar Z, Raza M, Larijani B. The clinical investigation of Citrullus colocynthis (L.) schrad fruit in treatment of type II diabetic patients: a randomized, double blind, placebo‐controlled clinical trial. Phytother Res 2009;23(8):1186-9. Link [DOI:10.1002/ptr.2754]
9. Mahdavi MZ, Mirtajaddinni SM. Phytochemical evaluation of 30 plant species collected from Shahrbabak (Kerman/Iran). J Kerman Univ Med Sci 2006;13(2):95-102. Link
10. Kokate CK, Gokhale SB, Purohit AP. Textbook of pharmacognosy. 29th ed. Mumbai, India: Nirali Prakashan; 2009. P. 635. Link
11. Nasrabadi M, Halimi M, Nadaf M. Phytochemical screening and chemical composition of extract of Muscari neglectum. Middle East J Sci Res 2013;14(4):566-9. Link
12. Satheesh KB, Suchetha KN, Vadisha SB, Sharmila KP, Mahesh PB. Preliminary phytochemical screening of various extracts of Punica granatum peel. Whole fruit and seeds. Nitte Univ J Health Sci 2012;2(4):34-8. Link [DOI:10.1055/s-0040-1703609]
13. Arora M, Kaur P. Phytochemical screening of orange peel and pulp. Int J Res Engin Technol 2013;12(2):517-22. Link [DOI:10.15623/ijret.2013.0212086]
14. Kolahi M, Mokhtari B, Mirzaee N. A phytochemical study and comparison of the effect of pomegranate extracts spongy tissue on colon cancer cells Caco2. Jundishapur Sci Med J 2016;15(2):201-15. Link
15. Khazraei-Moradian S, Andalib A, Ganjalikhani-Hakemi MA. The effect of protein extract of licorice root in proliferation of HT-29 and CT26 cancer cell lines. J Isfahan Med Sch 2014;32(298):1-9. Link
16. Freeman R, King B. A modification to the NBT test. Lancet 1971;2(7734):1154. PMID: 4107432 [DOI:10.1016/S0140-6736(71)91312-2]
17. Dehghan G, Zarrini G, Hajizadeh M. Phytochemical investigation and antimicrobial, antifungal and synergistic activities of chloroform fractions of the root of Ferula szovitsiana. J Shahrekord Univ Med Sci 2013;15(6):10-7. Link
18. Osman EE, Galal M. Antioxidant and antiglycation potential of some Sudanese medicinal plants and their isolated compounds. Bol Latinoamericano Caribe Plantas Med Aromat 2009;8(5):402-11. Link
19. Suman S. Phytochemical investigation of Sonchus oleraceus leaves and Citrullus colocynth root. J Herbal Med Toxicol 2010;4(2):159-62. Link
20. Najafi S, Sanadgol N, Nejad BS, Beiragi MA, Ehsan S. Phytochemical screening and antibacterial activity of Citrullus colocynthis (Linn.) Schrad against Staphylococcus aureus. J Med Plant Res 2010;4(22):2321-5. Link
21. Oryan A, Hashemnia M, Hamidi AR, Mohammadalipour A. Effects of hydro-ethanol extract of Citrullus colocynthis on blood glucose levels and pathology of organs in alloxan-induced diabetic rats. Asian Pac J Trop Dis 2014;4(2):125-30. Link [DOI:10.1016/S2222-1808(14)60328-5]
22. Abdel-Hassan IA, Abdel-Barry JA, Tariq Mohammeda S. The hypoglycaemic and antihyperglycaemic effect of Citrullus colocynthis fruit aqueous extract in normal and alloxan diabetic rabbits. J Ethnopharmcal 2000;71(1-2):325-30. PMID: 10904181 [DOI:10.1016/S0378-8741(99)00215-9]
23. Mukherjee PK, Maiti K, Mukherjee K, Houghton PJ. Leads from Indian medicinal plants with hypoglycemic potentials. J Ethnopharmacol 2006;106(1):1-28. PMID: 16678368 [DOI:10.1016/j.jep.2006.03.021]
24. Tiwari P, Kumar B, Kaur M, Kaur G, Kaur H. Phytochemical screening and extraction: a review. Int Pharm Sci 2011;1(1):98-106. Link
25. Wang HW, Liu YQ, Wei SL, Yan ZJ, Lu K. Comparison of microwave-assisted and conventional hydrodistillation in the extraction of essential oils from mango (Mangifera indica L.) flowers. Molecules 2010;15(11):7715-23. PMID: 21042260 [DOI:10.3390/molecules15117715]
26. Benariba N, Djaziri R, Bellakhdar W, Belkacem N, Kadiata M, Malaisse WJ, et al. Phytochemical screening and free radical scavenging activity of Citrullus colocynthis seeds extracts. Asian Pac J Trop Biomed 2013;3(1):35-40. PMID: 23570014 [DOI:10.1016/S2221-1691(13)60020-9]
27. Abdolshahi A, Majd MH, Rad JS, Taheri M, Shabani A, Teixeira da Silva JA. Choice of solvent extraction technique affects fatty acid composition of pistachio (Pistacia vera L.) oil. J Food Sci Technol 2015;52(4):2422‐7. PMID: 25829628 [DOI:10.1007/s13197-013-1183-8]
28. Sultan A, Khan FU, Iqbal H, Khan MA, Khan IU. Evaluation of chemical analysis profile of Citrullus colocynthis growing in southern areas of Khyber Pukhtunkhwa Pakistan. World Appl Sci J 2010;10(4):402-5. Link

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2024 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb