دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1387 1387 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 24-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asemi Z, Taghizade M, Ahmari Tehran H. Comparison of Protein Value of Commercial Baby Food with Homemade Baby Food and Casein Standard in Rats as the Refference point. Qom Univ Med Sci J 2008; 2 (3) :17-24
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-27-fa.html
عاصمی ذات‌اله، تقی‌زاده محسن، احمری طهران هدی. مقایسه ارزش پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک (سرلاک) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی همراه سویا) و استاندارد کازئین در موش‌های صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1387; 2 (3) :17-24

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-27-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، asemi_z@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی کاشان
3- دانشگاه علوم پزشکی قم
چکیده:   (6307 مشاهده)

زمینه وهدف کیفیت پروتئینی مواد غذایی و ارزیابی آن به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مطالعه با هدف مقایسه ارزش پروتئینی سرلاک بر پایه گندم (غذای صنعتی کودک) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی همراه سویا) و استاندارد کازئین در موش‌های صحرایی انجام گرفت. روش بررسی تحقیق تجربی روی 64 موش صحرایی نر (Wistar) 21 روزه انجام گرفت. موش‌ها در گروه‌های 8 تایی تحت 8 رژیم غذایی شامل: دو رژیم تست (سرلاک و غذای خانگی)، یک رژیم استاندارد (کازئین همراه متیونین) و یک رژیم پایه (بدون پروتئین) برای مطالعه قابلیت حقیقی هضم پروتئین (True Protein Digestibility=TPD) و دو رژیم تست، یک رژیم استاندارد و یک رژیم پایه برای مطالعه نسبت خالص پروتئین‌ (Net Protein Ratio=NPR) و نسبت کارآیی پروتئین (Protein Efficiency Ratio=PER) قرار داده شدند. به منظور محاسبه NPR و PER مقدار پروتئین دریافتی و افزایش وزن حیوانات تعیین گردید و جهت محاسبهTPD ، مقدار ازت دریافتی و ازت دفعی حیوانات تعیین شد. معنی‌داری اختلاف میانگین TPD،NPR و PER بین گروه‌ها از طریق آزمون آنالیز واریانس ANOVA همراه با آزمون توکی بررسی شد. یافته‌ها میانگین شاخص TPD 4  8/92، 8 87 و 2/3  4/85، NPR 4/0 3/4، 9/0  3/4 و 6/0  8/3، PER 2/0 3، 4/0  5/2 و 1/0  7/1 به ترتیب بـرای پروتئیـن کـازئین همراه متیونین، سرلاک و غذای خانگی بود. اختلاف میانگین TPD و PER بین گروه‌ها معنی‌دار است (05/0>P). گروه‌ها از نظر میانگین NPR اختلاف معنی‌دار آماری نداشتند. نتیجه‌گیری یافته‌ها نشان می‌دهند که TPD و PER غذای خانگی در مقایسه با سرلاک پایین ولی از نظر NPR قابل قبول است.

متن کامل [PDF 249 kb]   (1004 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1394/12/3 | انتشار: 1394/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb