زمینه و هدف: امروزه، بررسی ارتباط عملکرد تیروئید با برخی بیماریهای روانپزشکی مشخص شده است. اما مطالعات در زمینه ارتباط عملکرد تیروئید با اقدام به خودکشی محدود میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد تیروئید در بیماران اقدامکننده به خودکشی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه به روش توصیفی - تحلیلی طی سالهای 1390 و 1391، تعداد 88 بیمار مبتلا به افسردگی ما‍ژور با سابقه اخیر اقدام به خودکشی و 89 بیمار مبتلا به افسردگی ما‍ژور بدون سابقه اخیر خودکشی بستری در بخش روانپزشکی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران، وارد مطالعه شدند. متغیرهای مورد مطالعه در این پژوهش شامل متغیرهای دموگرافیک از جمله سن، جنس، همچنین یافتههای آزمایشگاهی از جمله آزمایشهای عملکرد تیروئیدی شامل TSH، T3، T4 بود. آزمایشهای عملکرد تیروئید هنگام بستری با تشخیص افسردگی ماژور طی سالهای 1390 و 1391 برای بیماران درخواست گردید که این مقادیر از پرونده بالینی بیماران استخراج شد.
یافتهها: دو گروه از لحاظ سن و جنسیت یکسانسازی شدند. در گروه بیماران با سابقه اخیر خودکشی، بروز هیپوتیروئیدیسم کلینیکال، 5 مورد (6/5%) و هیپوتیروئیدیسم سابکلینیکال، 6 مورد (8/6%) گزارش شد. در گروه بیماران مبتلا به افسردگی ماژور بدون خودکشی اخیر، هیپوتیروئیدیسم کلینیکال، 3 مورد (3/3%) و هیپوتیرئیدیسم ساب کلینیکال، 6 مورد (7/6%) بود، که دو گروه از لحاظ شیوع بیماری تیروئیدی، تفاوتی با یکدیگر نداشتند (75/0p=).
نتیجهگیری: طبق نتایج مطالعه حاضر، پایین بودن سطح T3 و نسبت T3به T4 میتواند یکی از عوامل مرتبط با سابقه خودکشی اخیر در بیماران مبتلا به افسردگی ماژور باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |