دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1387 1387 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 38-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

B Nazari B, Nilforooshzadeh F, Gharipoor M, Nilforooshzadeh M, Shirazinezhad M, Bahonar A. Comparison of the Effect of Different Levels of Garlic Powder on the Levels of Serum Cholesterol and Triglyceride of Two Strains Broiler Chicks (Arian and Ross). Qom Univ Med Sci J 2008; 2 (3) :33-38
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-29-fa.html
نظری بهار، نیلفروش‌زاده فرزانه، قاری‌پور مژگان، نیلفروش‌زاده مصطفی، شیرازی‌نژاد محمدرضا، باهنر احمد. اثر سطوح مختلف پودر سیر بر سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید سرم خون در جوجه‌های گوشتی نژاد آرین و راس. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1387; 2 (3) :33-38

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-29-fa.html


1- دانشگاه پیام نور تهران ، b_nazari8@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
3- دانشگاه آزاد واحد خوراسگان
چکیده:   (5915 مشاهده)

زمینه وهدف سیر از جمله گیاهانی است که از هزاران سال پیش، به عنوان گیاهی دارویی مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعات اپیدمیولوژیک بیان‌گر ارتباط منفی میان مصرف سیر و پیشرفت بیماری‌های قلبی- عروقی است. بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماری‌های پیچیده و چند عاملی هستند که توسط عوامل متعددی از جمله بالا بودن سطح چربی‌های سرم خون (کلسترول و تری‌گلیسیرید) مشخص می‌شوند. این مطالعه با هدف تعیین اثر سطوح مختلف پودر سیر بر سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید سرم خون، در دو نژاد از جوجه‌های گوشتی آرین و راس، انجام گرفت. روش بررسی این مطالعه تجربی بر روی 714 قطعه جوجه یک‌روزه گوشتی، از نژادهای آرین و راس، در قالب یک طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی، با سه بار تکرار به مدت 8 هفته، توسط جیره غذایی آزمایشی، انجام گرفت. گروه شاهد با جیره پایه و سایر تیمارها با جیره‌‌هایی حاوی سطوح 1/0، 2/0، 4/0، 6/0، 8/0 و 1% پودر سیر، که به جیره پایه اضافه شده بودند، تغذیه شدند. در سن 8 هفتگی، خونگیری انجام و سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید سرم، اندازه‌گیری گردید. داده‌ها توسط آزمون Univariate Analysis of Variance و آزمون تکمیلیTukey ، تجزیه و تحلیل شد. (05/0P) سطح معنی‌داری اختلاف‌ها قرار داده شد. یافته‌ها پودر سیر به طور معنی‌داری (01/0P<) باعث کاهش سطح کلسترول سرم خون گردید، اما در مورد سطح تری‌گلیسیرید سرم، کاهش معنی‌دار مشاهده نشد. بین تیمارهای مختلف مورد استفاده در این آزمایش، اختلاف معنی‌داری (05/0P<) در کاهش سطح تری گلیسیرید سرم خون مشاهده نگردید، ولی در مورد اثر گروه نژادی و اثر جنس بر کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید تفاوت معنی‌داری دیده نشد. بین تیمارهای مختلف، اختلاف معنی‌دار در میزان کلسترول سرم رخ داد (05/0P<) ولی این اختلاف در مورد گروه نژادی و جنس مشاهده نگردید. نتیجه‌گیری اثر سطوح مختلف پودر سیر بر سطح تری‌گلیسیرید و کلسترول در دو گروه جوجه‌های گوشتی آرین و راس باعث کاهش معنی‌دار (01/0P<) بر سطح کلسترول سرم در دو گروه جوجه گوشتی آرین و راس ‌گردید، اما کاهش معنی‌داری بر سطح تری‌گلیسیرید مشاهده نشد. ارتباط گروه نژادی و جنس با کاهش سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید سرم توسط پودر سیر، معنی‌دار نبود.

متن کامل [PDF 203 kb]   (969 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1394/12/3 | انتشار: 1394/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb