دوره 9، شماره 5 - ( مرداد 1394 1394 )                   جلد 9 شماره 5 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tamtaji O R, Talaei S, Taghizadeh M. The effect of AqueousExtractofElaeagnusangustifolia on Diabetic Neuropathic Pain in Streptozotocin-induced Diabetic Rats. Qom Univ Med Sci J 2015; 9 (5) :61-70
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-367-fa.html
تمتاجی امیدرضا، طلایی سیدعلیرضا، تقی‌زاده محسن. تأثیر عصاره آبی سنجد بر درد نوروپاتی دیابتی در موش‌های صحرایی دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1394; 9 (5) :61-70

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-367-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان
2- دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان ، taghizadeh_m@kaums.ac.ir
چکیده:   (5453 مشاهده)
  • و هدف:یکی از عوارض شایع دیابت، اختلال در سیستم عصبی و نوروپاتی دیابتی می‌باشد. در مطالعات مختلف گزارش شده است ترکیبات فلاونوئیدی و پلی‌فنولی موجود در گیاهان باعث بهبود نوروپاتی دیابت می‌شوند. با توجه به‌وجود مقادیر زیادی از این ترکیبات در میوه سنجد، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر عصاره آبی سنجد بر درد نوروپاتی دیابتی در موش‌های صحرایی دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین انجام گرفت.

روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. موش‌ها به سه گروه 8 تایی شامل: گروه کنترل منفی (بدون مداخله)، گروه کنترل مثبت (دیابتی) و گروه دریافت‌کننده عصاره (دوز 200 میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدندر روز) تقسیم شدند. پس از القای دیابت، عصاره آبی سنجد به مدت 3 هفته به‌صورت خوراکی تجویز شد. از آزمون‌های آلودینیای حرارتی، مکانیکی، ‌هایپر آلژزیای حرارتی و آزمون فرمالین جهت بررسی درد نوروپاتی دیابتی (در روزهای 0، 7، 14 و 21) پس از تزریق استرپتوزوتوسین استفاده گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس دوطرفه و پس‌آزمون توکی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/0p< در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: اختلاف درد بین گروه کنترل منفی و کنترل مثبت در آزمون‌های آلودینیای حرارتی (036/0p=) و مکانیکی (023/0p=)،‌‌ هایپر آلژزیای حرارتی (001/0p=) و آزمون فرمالین (0001/0p<) قابل‌توجه بود. تجویز عصاره آبی سنجد باعث بهبود درد نوروپاتی دیابتی در مقایسه با گروه کنترل مثبت در آزمون‌های آلودینیای حرارتی (036/0p=) و مکانیکی (012/0p=)،‌ هایپر آلژزیای حرارتی (011/0p=) و آزمون فرمالین (0001/0p<) شد.

نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، عصاره آبی سنجد درد نوروپاتی دیابتی را در موش‌های صحرایی دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین بهبود می‌بخشد. 

متن کامل [PDF 426 kb]   (1739 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/12/18 | پذیرش: 1394/12/18 | انتشار: 1394/12/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb