دوره 9، شماره 4 - ( تیر 1394 1394 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 48-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pirnia M, Edalatian Dovom M R, Tabatabaee Yazdi F, Shahidi F. The Antibacterial Effects of the Aqueous and Ethanolic Extracts of Cordiamyxa L. Fruit on Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli, and Salmonella typhi. Qom Univ Med Sci J 2015; 9 (4) :39-48
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-370-fa.html
پیرنیا مطهره، عدالتیان دوم محمدرضا، طباطبایی یزدی فریده، شهیدی فخری. تأثیر ضدباکتریایی عصاره‌‌های آبی و اتانولی میوه درخت سپستان بر استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا تیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1394; 9 (4) :39-48

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-370-fa.html


1- دانشجوی کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استادیار علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشیار علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
4- استاد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (6306 مشاهده)

زمینه و هدف: با پیدایش مقاومت‌های روزافزون میکروب‌ها به آنتی‌بیوتیک‌های سنتزی، تحقیقات لازم جهت جایگزینی داروهای شیمیایی توسط گیاهان دارویی سنتی صورت گرفته است. این پژوهش با هدف تعیین اثر مهارکنندگی عصاره‌های آبی و اتانولی میوه درخت سپستان روی تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی انجام گرفت.

روش بررسی: اثر ضدمیکروبی عصاره با چهار روش: کشت آمیخته، انتشار در دیسک، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) تعیین گردید. آنالیز و مقایسه میانگین‌ها با استفاده از آزمون Duncan و آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه در سطح اطمینان 05/0 p≤انجام شد.

یافته‌ها: در این مطالعه، عصاره‌های آبی و اتانولی میوه سپستان ((Cordiamyxa L. بر روی باکتری‌های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس مؤثر بود. بالاترین مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی در مورد عصاره آبی به ترتیب 64 و 256 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و در مورد عصاره اتانولی‌ به ترتیب 32 و 256 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر برای سویه سالمونلا تیفی به دست آمد، لذا این باکتری به‌عنوان مقاوم‌ترین سویه نسبت به عصاره‌های آبی و اتانولی میوه سپستان شناخته شد.

نتیجه‌گیری: در این پژوهش تنها از یک روش استخراج عصاره برای بررسی اثر ضدمیکروبی استفاده شد. بنابراین، کاربرد سایر روش‌های عصاره‌گیری و مطالعه اثر ضدمیکروبی سایر اندام‌های گیاه برای کسب نتایج دقیق‌تر ضروری به‌نظر می‌رسد.

متن کامل [PDF 394 kb]   (2355 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/12/18 | پذیرش: 1394/12/18 | انتشار: 1394/12/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb