زمینه و هدف: با پیدایش مقاومتهای روزافزون میکروبها به آنتیبیوتیکهای سنتزی، تحقیقات لازم جهت جایگزینی داروهای شیمیایی توسط گیاهان دارویی سنتی صورت گرفته است. این پژوهش با هدف تعیین اثر مهارکنندگی عصارههای آبی و اتانولی میوه درخت سپستان روی تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی انجام گرفت.
روش بررسی: اثر ضدمیکروبی عصاره با چهار روش: کشت آمیخته، انتشار در دیسک، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) تعیین گردید. آنالیز و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون Duncan و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه در سطح اطمینان 05/0 p≤انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه، عصارههای آبی و اتانولی میوه سپستان ((Cordiamyxa L. بر روی باکتریهای گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس مؤثر بود. بالاترین مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی در مورد عصاره آبی به ترتیب 64 و 256 میلیگرم بر میلیلیتر و در مورد عصاره اتانولی به ترتیب 32 و 256 میلیگرم بر میلیلیتر برای سویه سالمونلا تیفی به دست آمد، لذا این باکتری بهعنوان مقاومترین سویه نسبت به عصارههای آبی و اتانولی میوه سپستان شناخته شد.
نتیجهگیری: در این پژوهش تنها از یک روش استخراج عصاره برای بررسی اثر ضدمیکروبی استفاده شد. بنابراین، کاربرد سایر روشهای عصارهگیری و مطالعه اثر ضدمیکروبی سایر اندامهای گیاه برای کسب نتایج دقیقتر ضروری بهنظر میرسد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |