زمینه و هدف: امروزه نه تنها چاقی؛ بلکه شاخص توده بدنی پایین نیز ممکن است یک عامل خطرزا برای بیماریهای قلبی - عروقی محسوب شود. در این مطالعه تأثیر تمرین مقاومتی دایرهای و مکمل یونجه بر سطوح اینترلوکین-18 و 10 در دختران جوان غیرفعال با شاخص توده بدنی پایین بررسی شد.
روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی، 30 دختر جوان بهطور تصادفی و مساوی به گروههای تمرین + مکمل (ترکیبی)، مکمل و کنترل تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل: 10 حرکت با شدت 80-60% یک تکرار بیشینه در 12-8 تکرار ( 3 دایره)، 60 دقیقه در جلسه و 3 جلسه در هفته بود. مکمل یونجه 1 سیسی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و 3 بار در روز مصرف شد. خونگیری قبل و 48 ساعت پس از آخرین مداخلهها انجام گرفت. سطوح اینترلوکین-18 و 10 با روش Elisa سنجیده شد. دادهها با استفاده از آزمونهای تی زوجی و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنیداری، 05/0>p در نظر گرفته شد.
یافتهها: پس از 4 هفته، سطوح اینترلوکین-10 در گروههای مکمل و ترکیبی نسبت به گروه کنترل، افزایش معنیداری نشان داد (05/0>p)، درحالیکه سطوح اینترلوکین - 18 در گروه ترکیبی کاهش یافت (05/0>p). بهعلاوه، درصد تغییرات اینترلوکینهای 10 و 18 در گروه ترکیبی در مقایسه با گروه مکمل بیشتر بود (05/0>p).
نتیجهگیری: طبق نتایج این مطالعه، مداخله تمرین مقاومتی همراه با مکمل یونجه ممکن است بهعنوان یک استراتژی مهم غیردارویی، وضعیت ضدالتهابی را در افرادی با شاخص توده بدنی پایین بهبود بخشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |