زمینه و هدف: بهعلت وجود برخی مشکلات فرهنگی، بیشتر افراد، بهویژه زنان نمیتوانند برای ورزش به باشگاههای ورزشی مراجعه کنند. از اینرو محققان در تلاشند تا وسایلی را طراحی کنند که افراد مختلف بتوانند با آنها بهراحتی در هر مکان و زمانی ورزش کنند. یکی از این وسایل، کِش تراباند است. هدف تحقیق حاضر، تعیین تأثیر تمرین با تراباند بر ترکیب بدنی زنان میانسال میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه نیمهتجربی، از میان معلمین شهر قم (بجز معلمین تربیت بدنی)، 20 زن میانسال بهعنوان آزمودنی بهطور تصادفی به دو گروه تمرین (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین 60 دقیقه در هر جلسه (3 جلسه در هفته و بهمدت 8 هفته) تمرین کردند، درحالیکه گروه کنترل در این مدت فعالیتهای روزمره خود را انجام دادند. پروتکل تمرینی شامل حرکات بالاتنه و پایینتنه با استفاده از تراباند بود. تأثیرات این برنامه تمرینی؛ قبل و بعد از برنامه تمرینی و با استفاده از ابزارهای اندازهگیری ترکیب بدنی ارزیابی شد. دادهها با استفاده از آزمون آماری تیتست و مستقل تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنیداری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: 8 هفته تمرین با تراباند باعث کاهش معنیدار درصد چربی و وزن چربی بدن شد. همچنین پس از 8 هفته تمرین با تراباند، وزن بدون چربی بدن، افزایش معنیداری داشت.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد تمرین با استفاده از تراباند باعث بهبود درصد چربی بدن، توده چربی بدن و توده بدون چربی بدن در زنان میانسال میشود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |