Ethics code: IR.IAU.SRB.REC.1402.091
Riahi L, Bigdeli A, Hejazi F, Nikravan A. Evaluation of the factors affecting the patient's preferences and intolerance of uncertainty and the factors affecting it in private and public centers from the point of view of specialists in 2024. Qom Univ Med Sci J 2024; 18
URL:
http://journal.muq.ac.ir/article-1-3965-fa.html
ریاحی لیلا، بیگدلی عطیه السادات، حجازی فخرالدین، نیک روان انیسه. ارزیابی عوامل موثر بر ترجیحات و عدم تحمل قطعیت بیمار و عوامل موثر بر آن در مراکز خصوصی و دولتی از دیدگاه متخصصان در سال 1403. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1403; 18
() URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3965-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات ، atsbigdeli@gmail.com
چکیده: (300 مشاهده)
چکیده
مقدمه: به دلیل تأثیر قابل توجه رفتار پزشکان بر بهبود مراقبت های سلامت و پیامدهای آن بر بیماران، اتخاذ اقدامات متعادل کننده هزینه و مقرون به صرفه به درمان های سودمند جهت تصمیم گیری مناسب و پذیرش بهتر درمان توسط بیمار ضروری می باشد.
روش کار: این مطالعه کاربردی که از نوع توصیفی – تحلیلی می باشد. جامعه پژوهش شامل متخصصین، مدیران و کارکنان مراکز درمانی در دو بخش دولتی و خصوصی بودند. عوامل موثر بر ترجیحات بیمار استخراج و پرسشنامه اولیه طراحی و سپس با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی در نرم افزار ایموس عوامل موثر تعیین و اولویت بندی گردید. در خصوص عوامل موثر بر تحمل عدم قطعیت بیمار از پرسشنامه استاندارد شده IUS استفاده شد. در نهایت پرسشنامه بین 550 نفر به روش طبقه ای توزیع و جمع آوری گردید.
یافته ها: نتایج این مطالعات نشان میدهد که 6 عامل بر ترجیحات بیمار در بخش دولتی و خصوصی موثر می باشد که بالاترین امتیاز در بخش دولتی با بارعاملی 0.53 متعلق به اصرار بیمار و نوع بیمه و در بخش خصوصی متعلق به مقایسه راهای درمانی می باشد. در خصوص عوامل موثربر سنجش تحمل عدم قطعیت به ترتیب در زیر عامل های بعد عاطفی علاقمندی در تصمیم گیری و شجاعت در تصمیم گیری و در زیر عامل های بعد رفتاری عامل های توجه در تصمیم گیری های نامشخص و جستجو در شرایط نامشخص و زیر عامل های بعد شناختی اطمینان ازبهبودی و اعتماد پزشک به ترتیب در هر دو بخش دولتی و خصوصی قرار گرفتند.
نتیجه گیری: ارتباط با بیمار و درک بهتر آن جهت افزایش رضایت و کیفیت در ارائه خدمات سلامت موثر می باشد. بنابراین، توجه به ترجیحات و تحمل عدم قطعیت بیمار و تعیین عوامل موثر بر آن جهت بهبود هر چه سریعتر بیمار ضروری می باشد.
واژگان کلیدی: ترجیحات بیمار – عدم تحمل قطعیت بیمار – بیمارستان های دولتی و خصوصی
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیریت بهداشتی دریافت: 1403/3/24 | پذیرش: 1403/5/13 | انتشار: 1403/2/10