زمینه و هدف: امروزه، مضرات آنتیبیوتیکها و نگهدارندههای سنتزی مشخص شده است و محققین در پی جایگزینهایی با منشأ طبیعی و ایمن هستند. رنگ آناتو از جمله رنگهای پرمصرف در صنعت غذا بوده که دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی میباشد. این مطالعه با هدف تعیین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر چند باکتری پاتوژن انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه، رنگ آناتو از دانههای آناتو به روش خیساندن استخراج و پس از فیلتراسیون، با آون تحت خلأ به شکل پودر درآورده شد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک صورت گرفت ومیزان حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC)و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) به کمک روش رقت آگار بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا، باسیلوس سرئوس و سالمونلا اینتریتیدیس محاسبه شد.
یافتهها: در این مطالعه، باسیلوس سرئوس و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را به رنگ آناتو نشان دادند. سالمونلا انتریتیدیس بین باکتریهای مورد آزمون، بیشترین MIC را داشت و در غلظتهای مورد آزمون رنگ آناتو تنها برای سالمونلا انتریتیدیس،MBC مشاهده نشد.
نتیجهگیری: طبق نتایج این مطالعه، رنگ آناتو بر رشد تمام باکتریهای مورد آزمون مؤثر است. همچنین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر باکتریهای گرم مثبت مورد آزمون نسبت به باکتریهای گرم منفی به کار رفته بیشتر است. لذا با توجه به نتایج آزمایش میتوان از رنگ آناتو بهعنوان یک ممانعتکننده از رشد باکتری استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |