دوره 8، شماره 4 - ( مهر-آبان 1393 1393 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 57-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yolmeh M, Habibi Naja M B, Farhoosh R, Hosseini F. Evaluation of the Antibacterial Activity of Annatto Dye on Some Pathogenic Bacteria. Qom Univ Med Sci J 2014; 8 (4) :53-57
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-408-fa.html
یلمه محمود، حبیبی نجفی محمدباقر، فرهوش رضا، حسینی فرشته. اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر چند باکتری بیماری‌زا. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1393; 8 (4) :53-57

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-408-fa.html


1- داﻧﺸﮕﺎه فردوسی مشهد ، mahmud.yolmeh@yahoo.com
2- داﻧﺸﮕﺎه فردوسی مشهد
3- پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی
چکیده:   (5966 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه، مضرات آنتی‌بیوتیک‌ها و نگهدارنده‌های سنتزی مشخص شده است و محققین در پی جایگزین‌هایی با منشأ طبیعی و ایمن هستند. رنگ آناتو از جمله رنگهای پرمصرف در صنعت غذا بوده که دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی می‌باشد. این مطالعه با هدف تعیین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر چند باکتری پاتوژن انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه، رنگ آناتو از دانه‌های آناتو به روش خیساندن استخراج و پس از فیلتراسیون، با آون تحت خلأ به شکل پودر درآورده شد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک صورت گرفت ومیزان حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC)و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) به کمک روش رقت آگار بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا، باسیلوس سرئوس و سالمونلا اینتریتیدیس محاسبه شد.

یافته‌ها: در این مطالعه، باسیلوس سرئوس و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را به رنگ آناتو نشان دادند. سالمونلا انتریتیدیس بین باکتری‌های مورد آزمون، بیشترین MIC را داشت و در غلظت‌های مورد آزمون رنگ آناتو تنها برای سالمونلا انتریتیدیس،MBC مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، رنگ آناتو بر رشد تمام باکتری‌های مورد آزمون مؤثر است. همچنین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر باکتری‌های گرم مثبت مورد آزمون نسبت به باکتری‌های گرم منفی به کار رفته بیشتر است. لذا با توجه به نتایج آزمایش می‌توان از رنگ آناتو به‌عنوان یک ممانعت‌کننده از رشد باکتری استفاده نمود.

متن کامل [PDF 221 kb]   (1550 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/12/20 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb