دوره 8، شماره 2 - ( خرداد-تیر1393 1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadnia E, Maleki A, Moosavinasab N. Menstrual Cycle Pattern, Its Related Disorders and Associated Factors in Students of Zanjan, Iran. Qom Univ Med Sci J 2014; 8 (2) :51-58
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-420-fa.html
احمدنیا الهه، ملکی اعظم، موسوی‌نسب نورالدین. الگوی سیکل قاعدگی، اختلالات مربوطه و عوامل همراه آن در دانش‌آموزان زنجانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1393; 8 (2) :51-58

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-420-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی زنجان ، ahmad@zums.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (6660 مشاهده)

زمینه و هدف: سیکل قاعدگی از مهم‌ترین تجربیات نوجوانان در دوران بلوغ و تولیدمثلی محسوب می‌شود و اختلالات آن نیز می‌تواند مسبب مشکلات زیادی در مقاطع مختلف زندگی تولید‌‌مثلی گردد. این مطالعه با هدف تعیین الگوی سیکل قاعدگی، اختلالات همراه و برخی عوامل مرتبط با آن، در دختران دانش‌آموز شهر زنجان انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 876 نفر از دانش‌آموزان دختر مقاطع راهنمایی و دبیرستان شهر زنجان با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند. روش جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه‌های مشتمل بر مشخصات فردی، وضعیت سیکل قاعدگی و برخی از عوامل مرتبط با آن بود. داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری توصیفی و استنباطی کای اسکوئر و آزمون تی با سطح اطمینان 95% تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/0 p< در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در این مطالعه، حدود 63% واحدهای مورد پژوهش دارای سیکل قاعدگی منظم بودند. شیوع اختلالات در طول سیکل قاعدگی 7/37% گزارش شد که اکثراً (4/60%) به‌صورت اولیگومنوره بود. همچنین 67% از دانش‌َآموزان با فعالیت فیزیکی متوسط، دارای سیکل قاعدگی منظم بودند (002/0=p). ارتباط بین لاغری، اضافه وزن و چاقی با آمنوره و اولیگومنوره معنی‌دار بود (01/0=p).

نتیجه‌گیری: با توجه به ارتباط اختلالات قاعدگی با فعالیت فیزیکی، وزن دانش‌آموزان و اهمیت بالای آن در سلامت جسمی و تولیدمثلی آنها؛ افزایش آگاهی دانش‌آموزان و خانواده‌ها در این خصوص ضروری به‌نظر می‌رسد. 

متن کامل [PDF 150 kb]   (1481 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/12/20 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb