1- دانشگاه پیام نور ، ahm.asadian@gmail.com 2- دانشگاه پیام نور 3- اداره آموزش و پرورش
چکیده: (4965 مشاهده)
زمینه و هدف: افسردهخویی از طبقه اختلالات خُلقی است که با خُلق افسرده در بیشتر ساعات روز تعریف میشود. هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثر روشهای درمانی عقلانی- هیجانی و مبتنی بر حضور ذهن بر علائم اختلال افسردهخویی در زنان بود.
روش بررسی: در این مطالعه که بهصورت شبهآزمایشی از نوع پیشآزمون– پسآزمون با گروه شاهد انجام شد، 20 نفر از زنان مبتلا به اختلال افسردهخویی در مراکز درمانی تحت نظارت بهزیستی بهطور تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایشی و اختصاصی قرار گرفتند. از پرسشنامه افسردگی Beck و مصاحبه بالینی جهت تشخیص و پیشآزمون - پسآزمون استفاده گردید. دادهها با استفاده از آزمون آماری تی گروههای وابسته و مستقل و آزمون کایمربع تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه هر دو روش عقلانی- هیجانی و مبتنی بر حضور ذهن بر کاهش علائم افسردهخویی، تأثیر معنیداری داشت (001/0p<). درمان مبتنی بر حضور ذهن در مقایسه با درمان عقلانی – هیجانی نیز در کاهش علائم افسردهخویی، تأثیر بیشتری داشت (003/0p=).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد درمان مبتنی بر حضور ذهن و عقلانی - هیجانی از روشهای درمانشناختی مؤثر در کاهش علائم افسردهخویی در زنان است که در این میان، روش درمان مبتنی بر حضور ذهن مؤثرتر میباشد.
Asadian A, Kamel Abbasi A R, Salehzadeh M. Comparison of the Effect of Rational-emotional and Mindfulness-based Treatment Methods on the Symptoms of Dysthymia Disorder in Women. Qom Univ Med Sci J 2016; 10 (1) :11-18 URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-439-fa.html
اسدیان احمد، کامل عباسی امیررضا، صالحزاده مهدی. مقایسه تأثیر روشهای درمانی عقلانی - هیجانی و مبتنی بر حضور ذهن بر علائم اختلال افسردهخویی در زنان. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم 1395; 10 (1) :18-11