زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی یکی از مشکلات شایع در سنین تولیدمثلی زنان با مجموعهای از علائم فیزیکی و روانی است، که به اشکال ضعیف، متوسط و شدید بروز میکند. با توجه به نتایج متفاوت تحقیقات انجامشده در این زمینه، این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع، شدت و تظاهرات بالینی سندرم پیش از قاعدگی در دانشجویان دختر ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی اراک صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی روی 500 دانشجوی ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 1388 انجام شد. فرم خلاصهشده ارزیابی سندرم پیش از قاعدگی 10 آیتمی و پرسشنامه سنجش استرس، اضطراب و افسردگی (1DASS 2) توسط واحدهای پژوهشی تکمیل گردید.
یافتهها: میانگین سنی دانشجویان شرکتکننده در پژوهش 55/2±47/21 سال بود. 6/96% از افراد شرکتکننده در مطالعه دارای درجاتی از علائم سندرم پیش از قاعدگی بودند. فراوانی شدت سندرم پیش از قاعدگی برحسب درجه خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید به ترتیب 2/52%، 8/38%، 2/5% و 6/0% برآورد شد. از میان علائم گزارششده؛ سندرم پیش از قاعدگی نظیر استرس، برافروختگی، تحریکپذیری، افسردگی، حساسیت پستانها، کمردرد، افزایش وزن، درد شکم، نفخ و علائم روانی نسبت به علائم جسمی، شیوع بیشتری داشت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه، از آنجاییکه سندرم پیش از قاعدگی یکی از مشکلات شایع سنین تولیدمثلی زنان بوده و اثرات زیانباری بر روی کیفیت زندگی آنان دارد، لذا باید راهکارهای پیشگیریکننده و درمانی جهت حل این مسئله ارائه گردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |