دوره 1، شماره 1 - ( بهار 1386 1386 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yari A R, Safdari M, Hadadian L, Babakhani M H. The Physical, Chemical and Microbial Quality of Treated Water in Qom s Desalination Plants. Qom Univ Med Sci J 2007; 1 (1) :45-54
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-475-fa.html
یاری احمدرضا، صفدری مرتضی، حدادیان لیلا، باباخانی محمدحسین. بررسی کیفیت فیزیکی ،شیمیایی و میکروبی آب تصفیه شده دستگاههای آب شیرین‌کن بخش خصوصی در شهر قم در سال1381. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1386; 1 (1) :45-54

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-475-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی قم ، yari1_ ahr@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی قم
3- سازمان آموزش و پرورش قم
چکیده:   (6956 مشاهده)

زمینه وهدف :  آب مایه حیات و تن­درستی است . سلامت آدمی در گرو سلامت آب و غذایی قرار دارد که مصرف می کند ،  استفاده از سیستم­های غشایی به روش اسمز معکوس از روش­های آب شیرین  به شمار می­آید که در شهر قم به منظور شیرین کردن آب آشامیدنی استفاده می­شود. این تحقیق به منظور بررسی کیفیت  فیزیکی , شیمیایی و میکروبی آب تصفیه شده از دستگاه­های آب شیرین­کن بخش خصوصی  در شهر قم انجام شده است.

روش بررسی : این تحقیق  مطالعه­ای توصیفی - مقطعی است که برای  بررسی کیفیت آب تصفیه شده از دستگاه­های آب­شیرین­کن در شهر قم به مدت 4 ماه در سال 81 انجام شد. از آب ورودی و خروجی  تمامی دستگاه­های آب شیرین­­­کن نمونه برداری گشت و نمونه­ها، تحت روش­های آزمایش استاندارد ، آزمایش شدند. نتایج به­دست آمده با شکل جدول ، نمودار و هم­چنین شاخص مرکزی میانگین و انحراف معیار داده­ها با نرم افزار Excel  تجزیه و تحلیل گشتند. میانگین داده ها با مقادیر استاندارد ملی و جهانی مقایسه گردید.

یافته ها : نتایج نشان داد که غلظت کلر باقی­مانده ، سختی کل و فلوراید از حداقل مطلوب مورد نیاز برای آب شرب پایین­تر است. مقدار PH  تقریباٌ درآب تصفیه شده  تمامی دستگاه­ها  ،کمتر از حد مطلوب قرار دارد. نتایج نمونه­برداری میکروبی نشان داد،  6 %  نمونه ها آلودگی میکروبی دارند.

نتیجه گیری : نتایج این پژوهش نشان می­دهد که مقدار فلوراید، کلر باقی­مانده، سختی کلر و PH در آب حاصل از این دستگاه­ها تا رسیدن به مقادیر استاندارد اضافه شود.

متن کامل [PDF 279 kb]   (3252 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله گزارش مورد |
دریافت: 1395/1/10 | پذیرش: 1395/1/10 | انتشار: 1395/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb