زمینه وهدف : آب مایه حیات و تندرستی است . سلامت آدمی در گرو سلامت آب و غذایی قرار دارد که مصرف می کند ، استفاده از سیستمهای غشایی به روش اسمز معکوس از روشهای آب شیرین به شمار میآید که در شهر قم به منظور شیرین کردن آب آشامیدنی استفاده میشود. این تحقیق به منظور بررسی کیفیت فیزیکی , شیمیایی و میکروبی آب تصفیه شده از دستگاههای آب شیرینکن بخش خصوصی در شهر قم انجام شده است.
روش بررسی : این تحقیق مطالعهای توصیفی - مقطعی است که برای بررسی کیفیت آب تصفیه شده از دستگاههای آبشیرینکن در شهر قم به مدت 4 ماه در سال 81 انجام شد. از آب ورودی و خروجی تمامی دستگاههای آب شیرینکن نمونه برداری گشت و نمونهها، تحت روشهای آزمایش استاندارد ، آزمایش شدند. نتایج بهدست آمده با شکل جدول ، نمودار و همچنین شاخص مرکزی میانگین و انحراف معیار دادهها با نرم افزار Excel تجزیه و تحلیل گشتند. میانگین داده ها با مقادیر استاندارد ملی و جهانی مقایسه گردید.
یافته ها : نتایج نشان داد که غلظت کلر باقیمانده ، سختی کل و فلوراید از حداقل مطلوب مورد نیاز برای آب شرب پایینتر است. مقدار PH تقریباٌ درآب تصفیه شده تمامی دستگاهها ،کمتر از حد مطلوب قرار دارد. نتایج نمونهبرداری میکروبی نشان داد، 6 % نمونه ها آلودگی میکروبی دارند.
نتیجه گیری : نتایج این پژوهش نشان میدهد که مقدار فلوراید، کلر باقیمانده، سختی کلر و PH در آب حاصل از این دستگاهها تا رسیدن به مقادیر استاندارد اضافه شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |