دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1388 1388 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 50-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamali S, Jafari E, Mazloom Zadeh S. The Effect of “Sitting Pelvic Tilt Exercise” on Low Back Pain and Sleep Disorder in Primigravidas During the Third Trimester. Qom Univ Med Sci J 2009; 3 (3) :45-50
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-508-fa.html
کمالی صدیقه، جعفری الهام، مظلوم‌زاده سعیده. تأثیر تیلت لگنی در وضعیت نشسته بر کمردرد و اختلال خواب زنان نخست‌زا در سه ماهه سوم حاملگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1388; 3 (3) :45-50

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-508-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان ، kamalysg@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان
چکیده:   (6196 مشاهده)

زمینه و هدف: کمردرد یکی از شایع‌ترین شکایات زنان باردار است که باعث اختلال در کار، انجام فعالیت‌های روزمره و اختلال در خواب می‌گردد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تأثیر تیلت لگنی در وضعیت نشسته در سه ماهه سوم بارداری بر کمردرد و اختلال خواب زنان نخست‌زا می‌باشد.

روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی 60 زن نخست‌زای مراجعه‌کننده جهت مراقبت پری‌ناتال به 3 درمانگاه بهداشتی- درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان به طور آسان انتخاب، و سپس به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. گروه آزمون تیلت لگنی در وضعیت نشسته را به مدت 8 هفته در سه ماهه سوم بارداری انجام دادند. در گروه شاهد هیچ‌گونه مداخله‌ای انجام نگرفت. جمع‌آوری اطلاعات از طریق مصاحبه و با استفاده از مقیاس دیداری درد (VAS) و پرسشنامه‌ی تهیه شده توسط پژوهش‌گر در روزهای0 و 56 (قبل و بعد از مداخله) انجام شد. یافته‌ها با استفاده از آزمون‌های تی و مربع کای تجزیه و تحلیل گردید، و 05/0P< معنی‌دار تلقی شد.

یافته‌ها: در این مطالعه شدت کمردرد در گروه آزمون بعد از مداخله به طور معنی‌داری کاهش یافت (0001/0=P)، ولی در گروه شاهد شدت کمردرد با پیشرفت بارداری افزایش پیدا کرد (0001/0=P). هم‌چنین در گروه آزمون انجام تیلت لگنی در وضعیت نشسته باعث کاهش اختلال خواب زنان باردار در مقایسه با قبل از مداخله شد (05/0P<).

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این پژوهش به نظر می‌رسد تیلت لگنی در وضعیت نشسته یک درمان مؤثر در کمردرد حاملگی و اختلال خواب ناشی از آن می‌باشد. 

متن کامل [PDF 152 kb]   (1735 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/15 | پذیرش: 1395/1/15 | انتشار: 1395/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb