زمینه و هدف: علاوه بر استفاده درمانی از ورزش در بیماران مبتلا به بیماریهای تنفسی نظیر آسم؛ برخی محققان بر مصرف مکمل، بهعنوان یک روش درمانی همراه تأکید کردهاند. لذا این تحقیق با هدف تعیین اثر یک دوره تمرینات ورزشی هوازی و مصرف مکمل ویتامین D (1000 واحد) بر شاخصهای تنفسی و عملکردی بیماران آسم صورت گرفت.
روش بررسی: این پژوهش بهصورت نیمهتجربی روی 32 زن بیمار مبتلا به آسم با میانگین سنی 30-20 سال انجام شد. نمونهها در یکی از 4 گروه 8 نفره، شامل: تمرینات ورزشی هوازی (گروهAT )، تمرینات هوازی همراه با مصرف مکمل ویتامین D (گروهAT+S )، گروه مصرف ویتامین D (گروهS ) و گروه کنترل (گروه C) به مدت 8 هفته، تمرینات هوازی و مصرف مکمل شرکت نمودند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی بونفرنی صورت گرفت، و سطح معنیداری اختلافها 05/0p< در نظرگرفته شد.
یافتهها: در این مطالعه حداکثر جریان بازدمی (PEF)، حداکثر تهویه ارادی (MVV) و جریان بازدمی حداکثر در 75% ظرفیت حیاتی (FEF75%) و جریان بازدمی حداکثر بین 75-25% ظرفیت حیاتی به دست آمد. (FEF25%-75%) در مرحله پسآزمون در بین گروهها، تفاوت معنیداری را نشان داد (001/0p<). این شاخصها در گروه AT+S و گروه AT افزایش و در دو گروه S وC کاهش داشت.
نتیجهگیری: تمرینات هوازی و مصرف مکمل ویتامین D به مدت 8 هفته میتواند شاخصهای عملکرد ریوی و میزان عملکرد هوازی بیماران آسمی را بهبود بخشد و بهعنوان بخشی از برنامههای توانبخشی ریوی بیماران آسمی مدنظر قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |