زمینه و هدف
تماس مادر در حاملگی با دود سیگار محیطی همراه با عوارضی برای مادر و نوزاد است. هدف از این مطالعه تعیین رابطه تماس با دود سیگار در مادر حامله با شاخصهای تنسنجی نوزاد هنگام تولد در زنان حاملهی مراجعهکننده به زایشگاه دکتر شبیهخوانی کاشان در سال86-1385 بود.
روش بررسی
تحقیق تحلیلی بر روی 150 مادر غیرسیگاری که در تمام دوران حاملگی هر 24 ساعت حداقل در تماس با دود سیگار محیطی به میزان 5 نخ یا بیشتر بودند به عنوان گروه مواجهه یافته و 150 مادر غیرسیگاری که با دود سیگار محیطی تماس نداشتند به عنوان گروه غیرمواجهه انجام شد. وزن، قد و دور سر هنگام تولد در دو گروه مقایسه و با استفاده از آزمونهای آماری تی و کای دو تجزیه و تحلیل شد و 05/0P< معنیدار تلقی گردید.
یافتهها
در این مطالعه میانگین وزن هنگام تولد نوزادان در گروه مواجهه یافته و غیرمواجهه به ترتیب 8/437±5/3137 و 46/499±327 گرم بود (015/0P<). اختلاف میانگین قد و دور سر هنگام تولد نوزادان در دو گروه از نظر آماری معنیدار نبود.
نتیجهگیری
وزن هنگام تولد نوزادان مادران غیرسیگاری که در معرض دود سیگار بودند 133 گرم نسبت به مادران غیرسیگاری که در معرض دود سیگار نبودند، کمتر بود. مطالعات بعدی برای تعیین نقش سیگاری بودن غیرفعال مادر بر قد و دور سر هنگام تولد توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |