دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1387 1387 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 63-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghadir M, Ghanooni A. Case Report of a Very Large Hepatic Hemangioma in a 49 Year- Old Woman. Qom Univ Med Sci J 2008; 2 (4) :59-63
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-549-fa.html
قدیر محمدرضا، قانونی امیرحسین. گزارش یک مورد همانژیوم کبدی بسیار بزرگ منجر به جراحی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1387; 2 (4) :59-63

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-549-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی قم ، ghadir@ddrc.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی قم
چکیده:   (71771 مشاهده)

زمینه وهدف

همانژیوم کبد شایع‌ترین تومور خوش‌خیم کبد است که معمولاً بدون علامت و به صورت تصادفی کشف می‌شود. اما در انواع بزرگ‌تر از 4 سانتی‌متر که به همانژیوم غول‌آسا معروفند، ممکن است به علت فشار روی احشای مجاور علامت‌دار شوند. در کل موارد ذکر شده در مقالات و گزارش‌های موردی، توده‌ای به بزرگی همانژیوم بیمار مورد بحث ما گزارش نشده است و علی‌رغم بزرگی بسیار زیاد آن نسبت به گزارش‌های دیگر، کشف توده توسط خود بیمار و نیز منتهی شدن به عمل جراحی و خارج کردن همانژیوم قابل توجه و جالب است.

معرفی مورد

بیمار خانم 49 ساله‌ای است که به دنبال درد شکم و احساس توده در قسمت فوقانی و راست شکم به پزشک مراجعه کرد. درد بیمار مداوم، مبهم، بدون انتشار و به صورت احساس سنگینی بیان می‌شد. در معاینه تنها یافته بالینی هپاتومگالی در قسمت فوقانی و راست شکم با شیفت به سمت مرکز و پایین ناف قابل رویت و لمس بود. سونوگرافی توده کبدی بزرگ را در قسمت خلفی لوب راست کبد با خصوصیات هایپراکو، حدود کاملاً نامنظم و لوبوله گزارش کرد. در سی‌تی‌اسکن وMRI  تری فازیک توده‌ای به ابعاد 94* 109*230 میلی‌متر با خصوصیاتی به صورت Peripheral Nodular Enhancement در فاز شریانی و Centripetal Enhancement در فاز تأخیری یعنی در فاز پورتال گزارش شد، که مؤید یک همانژیوم کبدی بسیار بزرگ بود. سرانجام بیمار تحت عمل جراحی Right Hepatic Lobectomy قرار گرفت و بهبودی کامل یافت. 

متن کامل [PDF 588 kb]   (1317 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله گزارش مورد |
دریافت: 1395/1/18 | پذیرش: 1395/1/18 | انتشار: 1395/1/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb