زمینه و هدف: آنژیوگرافی، یک استاندارد طلایی جهت تشخیص قطعی بیماریهای قلبی است که با عوارض عروقی همراه میباشد. برای پیشگیری از این عوارض، بیماران محدود به استراحت مطلق در تخت میشوند. تغییر وضعیت بیمار، تغییر در روشهای مراقبتی بعد از آنژیوگرافی است که باعث ارتقای راحتی و رضایتمندی وی میشود، و امروزه نیز در مطالعات مدنظر است. این پژوهش با هدف مقایسه شیوههای مختلف تغییر وضعیت بیماران بر عوارض عروقی بعد از آنژیوگرافی کرونر صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی در بخش آنژیوگرافی بیمارستان ولیعصر قم انجام شد. 75 بیمار تحت آنژیوگرافی بهصورت تصادفی در سه گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول مراقبت معمول را بهصورت خوابیده به پشت با پای کشیده دریافت نمودند؛ تغییر وضعیت گروه دوم به صورت دادن سه وضعیت نیمهنشسته یکساعته در زاویههای 15، 30 و 45 درجه بود؛ گروه سوم نیز بهصورت برگرداندن یکساعته به وضعیتهای خوابیده به پشت، پهلوی راست و پهلوی چپ تغییر وضعیت دادند. از پرسشنامه و چک لیست جهت جمعآوری اطلاعات استفاه شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای کای اسکوئر، کولموگروف اسمیرنوف، لون، آنالیز واریانس یکطرفه، آماره کروسکال والیس صورت گرفت. 05/0p< سطح معنیداری اختلافها قرار داده شد.
یافتهها: در این مطالعه، هماتوم سه گروه در ساعات ششم و صبح روز پس از کاتتریسم، اختلاف معنیداری نداشت. همچنین هیچکدام از واحدهای مورد پژوهش دچار خونریزی و انسداد شریانی نشده و اختلاف معنیداری بین گروهها مشاهده نشد.
نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه مؤید آن است که بیماران میتوانند بدون افزایش میزان بروز عوارض عروقی در تخت، تغییر وضعیت دهند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |