دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1391 1391 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 64-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kolahi A A, Sayyarifard A, Rastegarpour A, Sohrabi M R, Abadi A, Nabavi M. The Function of Vulnerable and at-risk Women in Prevention of HIV/AIDS. Qom Univ Med Sci J 2012; 6 (2) :58-64
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-565-fa.html
کلاهی علی‌اصغر، سیاری‌فرد آزاده، رستگارپور علی، سهرابی محمدرضا، ابدی علیرضا، نبوی محمود. عملکرد زنان آسیب‌پذیر و در معرض خطر نسبت به پیشگیری از ایدز. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1391; 6 (2) :58-64

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-565-fa.html


1- دانشگاه علوم‌ پزشکی شهید بهشتی ، a.kolahi@sbmu.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشگاه علوم‌ پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (5308 مشاهده)

زمینه و هدف: نظر به داده‌های اندک و مبهم در مورد رفتارهای جنسی زنان آسیب‌پذیر و پرخطر نسبت به HIV/AIDS و اذعان به آن در دومین گزارش پیشرفت کشوری 2006 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این مطالعه با هدف تعیین عملکرد زنان آسیب‌پذیر و در معرض خطر نسبت به پیشگیری از ایدز صورت گرفت.

روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی با مشارکت 128 نفر از زنان آسیب‌پذیر و در معرض خطر تهران در سال 1388 انجام شد. جهت نمونه‌گیری، ترکیبی از مراجعین به مراکز گذری کاهش آسیب‌های اجتماعی(Drop-in Center, DIC)، کلینیک‌های رفتاری یا مثلثی و معرفی توسط زنان مشارکت‌کننده به روش (Respondent Driven Sampling) RDS انتخاب شدند. داده‌ها به‌وسیله مصاحبه توسط افراد آموزش‌دیده جمع‌آوری شد. یافته‌های توصیفی کمّی و کیفی به ترتیب به‌صورت میانگین و انحراف معیار، تعداد و درصد گزارش شد. برای یافته‌های تحلیلی و تعیین اختلافات و روابط از آزمون ‌کای‌دو استفاده گردید. سطح معنی‌داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در این مطالعه، تنها 22 نفر (2/17%) از زنان مورد بررسی ذکر کردند که همیشه از کاندوم استفاده می‌کرده‌اند. همچنین دلیل اصلی عدم استفاده از کاندوم در 64% موارد، نداشتن تمایل شریک جنسی عنوان شد. در مجموع، 24% زنان بیان کردند که در یک‌سال اخیر از مراکز گذری، مثلثی و مراکز بهداشتی- درمانی کاندوم رایگان دریافت کرده‌اند. در 32 نفر (25%) نیز سابقه انجام تست HIV گزارش شد.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد عملکرد زنان آسیب‌پذیر و در معرض خطر نسبت به پیشگیری از انتقال HIV/AIDS، چندان رضایت‌بخش نیست، و ادامه این وضعیت، جامعه و این قشر از زنان را در معرض آسیب بیشتر قرار می‌دهد. 

متن کامل [PDF 109 kb]   (1250 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/18 | پذیرش: 1395/1/18 | انتشار: 1395/1/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb