زمینه و هدف: یکی ازصنایع وابسته به ترکیبات نفتی که نقش مهمی در اقتصاد، حفظ منابع و ذخایر نفتی، همچنین حفاظت از محیط زیست دارد، صنایع تصفیه دوم روغن است. در این تحقیق کارایی فرآیند انعقاد، لختهسازی و اکسیداسیون پیشرفته در تصفیه پساب صنایع تصفیه دوم روغن بررسی گردید.
روش بررسی: این تحقیق از نوع توصیفی- نیمهتجربی است که در آن کیفیت شیمیایی پساب صنایع تصفیه روغن سوخته از نظر شدت آلودهکنندگی برحسب COD، فرآیندهای فیزیکوشیمیایی انعقاد، لختهسازی با استفاده از مواد منعقدکننده متداول و اکسیداسیون با ازن برای حذف و کاهش آلودگی تا رسیدن به استانداردهای تخلیه زیستمحیطی بررسی شد. مواد منعقدکننده سولفات آلومینیوم، کلرور فریک، سیلیکات سدیم، پلیآلومینیوم کلراید مورد ارزیابی قرار گرفتند. در تعیین کارایی فرآیند انعقاد و لختهسازی از دستگاه آزمایش جار استفاده شد. نمونههای مورد بررسی در صنایع تصفیه دوم روغن از شهرک صنعتی سلفچگان قم تهیه گردید، و از روشهای آزمایش استاندارد آب و فاضلاب بهمنظور تعیین کیفیت شیمیایی پساب استفاده شد.
یافتهها: آزمایشهای اولیه نشان داد میزان BOD این فاضلاب که بیانگر تصفیهپذیری بیولوژیکی فاضلاب میباشد در مقایسه با مقدار COD که نشاندهنده اکسیژنخواهی شیمیایی فاضلاب است، اندک میباشد. لذا کاربرد فرآیندهای بیولوژیکی تصفیه فاضلاب عملاً بدون استفاده از فرآیندهای شیمیایی از نظر راندمان تصفیه و مکان اقتصادی، میسر نیست. آزمایشها نشان داد مقدار COD پساب از mlg/l38000 تا mlg/l78000 متغیر است. نتایج نشان داد کاربرد فرآیند اکسیداسیون پیشرفته با ازن بهتنهایی در 5/11pH= به راندمان 5/77% و در 9=pH به 2/57% و در 25/3=pH به راندمان حذف 3/21% از COD این پساب میرسد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |