دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1391 1391 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 101-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saghafipour A, Noruzi M, Zia Sheykholeslami N, Abbasi A. The Co- Infection of Crime Congo Hemorrhagic Fever and Brucellosis: A Case Report. Qom Univ Med Sci J 2012; 6 (2) :95-101
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-571-fa.html
ثقفی‌پور عابدین، نوروزی مهدی، ضیاء شیخ‌الاسلامی نازنین، عباسی علی. گزارش یک مورد ابتلای همزمان به بیماری‌های تب مالت و تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1391; 6 (2) :95-101

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-571-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی قم ، abed.saghafi@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی قم
چکیده:   (6095 مشاهده)

زمینه و هدف: تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (Crimean-Congo Hemorrhagic Fever)، یک بیماری ویروسی است که توسط کنه بالغ ناقل از حیوان علفخوار به انسان منتقل می‌شود. سایر راههای انتقال این ویروس به انسان، تماس با خون بافت‌های در حال ذبح کشتارگاه‌ها و از طریق تماس‌های بیمارستانی است. 80% موارد بیماری تحت بالینی بوده و در بقیه موارد، علائم به‌صورت حاد، تب‌دار و گاهی خونریزی‌دهنده است. همچنین موارد شدید بیماری در 50-20% مرگ‌آور بوده است. خونریزی معمولاً به‌صورت هماتمز، ملنا، خونریزی از بینی و ملتحمه، گوش، رحم و خونریزی زیرجلدی می‌باشد. CCHF عوارضی مانند: آنسفالیت، نوروپاتی اپتیک، هپاتیت، نارسایی کلیوی و نکروز میوکارد را در پی دارد. در این مقاله به بررسی یک بیمار مبتلا به CCHF پرداخته شده است.

معرفی مورد: بیمار مردی 22 ساله، دامدار، ساکن منطقه قلعه کامکار از شهرستان قم می‌باشد. این بیمار در سیر بیماری خود از نظر بالینی دچار تب شدید، درد عضلانی، سردرد، تهوع، استفراغ، شکم‌درد، خونریزی وسیع پوستی و خونریزی از لثه در هنگام بستری شده بود. زردی واضح در پوست، پتشی و اکیموز در سراسر بدن جلب توجه می‌کرد. در بدو بستری از نظر آزمایشگاهی، آنزیم‌های کبدی 10-8 برابر مقدار طبیعی افزایش داشت. تعداد پلاکت‌ها نیز کمتر از 150000 در میلی‌لیتر بود. همچنین در طی 3 روز اول، تعداد گلبول‌های سفید کاهش نشان داد و PTT غیرطبیعی بود. به‌علاوه، اسپارتات آمینو ترانسفراز ((Aspartate Amino Transferase نیز بیشتر از 100 واحد در لیتر گزارش شد. همچنین نتیجه بررسی سرولوژیک ویروس IgM-ELISA برای CCHF در روز پنجم و IgG-ELISA روز دهم که در انستیتوپاستور تهران انجام شده بود مثبت گزارش شد. از طرفی، با گرفتن شرح حال و با توجه به علائم بالینی بیمار، به تب مالت نیز مشکوک شده و با انجام آزمایشهای پاراکلینیکی، ابتلا به تب مالت Wright=1/320, 2ME=1/160)) تأیید گردید.

متن کامل [PDF 196 kb]   (2822 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله گزارش مورد |
دریافت: 1395/1/18 | پذیرش: 1395/1/18 | انتشار: 1395/1/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb