دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1389 1389 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 47-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niknejad H, Peirovi H, Ahmadian A, Jorjani M. The Effects of FGF8 and Shh on Expression of Dopaminergic Markers from Human Amniotic Epithelial Cells. Qom Univ Med Sci J 2011; 4 (4) :37-47
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-586-fa.html
نیک‌نژاد حسن، پیروی حبیب‌الله، احمدیانی ابوالحسن، جرجانی معصومه. اثر فاکتور رشد فیبروبلاست- 8 و خارپشت صوتی بر بیان نشانگرهای دوپامینی در سلول‌های اپی‌تلیال آمنیون انسانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1389; 4 (4) :37-47

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-586-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، niknejad@sbmu.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (5167 مشاهده)

زمینه و هدف: در سال‌های اخیر‏‏‏‏ مطالعات زیادی‏‏‏‏‏‏ در زمینه استفاده از سلول‌های بنیادی جنینی برای درمان بیماری پارکینسون به‌عنوان یک درمان جایگزین صورت گرفته است. با توجه به این واقعیت که سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی دارای توانایی تمایز به بسیاری از سلول‌ها هستند، همچنین به‌علت عدم ایجاد کارسینوما و نداشتن مشکل اخلاقی مربوط به سلول‌های بنیادی جنینی، می‏توان از آنها به‌عنوان یک منبع جایگزین در سلول‌درمانی استفاده نمود. این مطالعه با هدف بررسی اثر فاکتور رشد فیبروبلاست- 8 و خارپشت صوتی (Sonic Hedgehog) بر بیان نشانگرهای دوپامینی در سلول‌های اپی‌تلیال آمنیون انسانی انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه، تمایز سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی به سلول‌های عصبی دوپامینرژیک به‌صورت برون‏تن به مدت 21 روز با استفاده از فاکتورهای رشد Sonic Hedgehog)) Shh و فاکتور رشد فیبروبلاست-8 (FGF8) بررسی گردید و مارکرهای  &beta;-tubulin III، TH،DAT و D&beta;H با روش ایمونوسیتوشیمی ارزیابی شدند. برای مقایسه و آنالیز بین گروه‌ها از آزمون تی تست، واریانس و پس آماری توکی استفاده گردید. تفاوت‌ها در دو سطح 01/0p< و 05/0p< ارزیابی شدند.

یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد ترکیبی از فاکتورهای رشد Shh و FGF8 سطح بالاتری از TH را در مقایسه با گروه بدون آنها یا هر کدام از آنها به تنهایی بیان می‌کند. به‌علاوه، Shh بر میزان بیان DAT در مقایسه با D&beta;H مؤثرتر از FGF8 می‌باشد.

نتیجه‌گیری: این نتایج بیانگر آن است که سلول‌های اپی‌تلیال آمنیونی توانایی تمایز به سلول‌های عصبی دوپامینی را دارند و این توانایی تحت تأثیر فاکتور‌های رشد Shh و FGF8 قرار می‌گیرد.

متن کامل [PDF 1997 kb]   (1349 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/18 | پذیرش: 1395/1/18 | انتشار: 1395/1/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb