زمینه و هدف: سولفات یکی از یونهای اصلی موجود در آبهای طبیعی و فاضلابها میباشد. مقادیر زیاد سولفات در آب آشامیدنی باعث مشکلات بهداشتی از جمله تحریک و ناراحتیهای گوارشی شده و طعم تلخی به آب میدهد. هدف از این مطالعه تعیین راندمان حذف سولفات از آب آشامیدنی بهوسیله فرآیند الکتروکواگولاسیون با الکترودهای صفحهای آلومینیومی است. روش بررسی: این بررسی بهصورت یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی، با استفاده از یک مخزن شیشهای با حجم مؤثر 3/1 لیتر حاوی 6 الکترود صفحهای از جنس آلومینیوم انجام شد. بهمنظور تبدیل جریان برق متناوب به مستقیم، الکترودها به روش تک قطبی با آرایش موازی به یک منبع تغذیه متصل شدند، بدین مفهوم که هرکدام از الکترودها بهطور مستقیم و یک در میان به قطبهای مثبت و منفی وصل شدند. مخزن با آب سنتتیک حاوی سولفات در غلظتهای 350 و 700 میلیگرم بر لیتر پر شد. درصد حذف سولفات در گستره پتانسیل 10 ،20 و30 ولت در زمانهای واکنش 20، 40 و 60 دقیقه و pH در مقادیر (11،7،3) تعیین مقدار گردید. یافتهها: در این مطالعه بالاترین راندمان حذف سولفات در اختلاف پتانسیل 30 ولت، زمان واکنش 60 دقیقه و 11=pH حاصل شد. با زیاد شدن غلظت سولفات نیز زمان مورد نیاز برای دستیابی به راندمان مناسب حذف افزایش یافت که این افزایش تأثیر مستقیم pH و اختلاف پتانسیل الکتریکی بر روی حذف سولفات بهوسیله فرآیند الکتروکواگولاسیون را نشان میداد. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تکنولوژی الکتروکواگولاسیون با استفاده از الکترودهای صفحهای آلومینیومی، میتواند بهعنوان روشی مناسب و امیدوارکننده در حذف سولفات از محیطهای آبی مطرح گردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |