جلد 8 - ویژه نامه طب سنتی                   جلد 8 - ویژه نامه طب سنتی صفحات 109-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei A, Changizi Ashtiyani S, Taheri S. The Effect of the Extract of Portulacaoleraceaon Physiological Functions of Body Tissues. Qom Univ Med Sci J 2015; 8 (S1) :99-109
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-648-fa.html
زارعی علی، چنگیزی آشتیانی سعید، طاهری سهیلا. تأثیر عصاره گیاه خرفه بر عملکرد فیزیولوژیکی بافت‌های بدن. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1393; 8 (S1) :99-109

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-648-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، آباده
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، dr.ashtiyani@arakmu.ac.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی اراک
چکیده:   (7142 مشاهده)

امروزه، تنوع بیماری‌ها و محدودیت تعداد داروهای شیمیایی، عوارض جانبی، تحمل دارویی و هزینه‌های اقتصادی سنگین تهیه آنها؛ضرورت توجه به طب سنتی و گیاهان دارویی را دو چندان کرده است. از جمله گیاهانی که در طب سنتی و طب نوین مورد توجه قرار گرفته است، گیاه خرفه با نام علمی Portulaca Oleracea متعلق به خانواده Oleracea می‌باشد. هدف ازاین مطالعه مروری گذرا بر روی اثرات عصاره گیاه بر عملکرد کبد، سیستم تولیدمثل، چربی خون، همچنین مطالعه خواص ضددردی، ضداضطرابی و آنتی‌اکسیدانی این گیاه است. گیاه خرفه به‌علت داشتن گنجینه بزرگی از مواد مفید از جمله عناصر معدنی، انتقال‌‌دهنده‌های عصبی، اسیدهای ارگانیک و نیز توانایی آنتی‌اکسیدانی زیاد می‌تواند به‌‌هنگام مصرف، نقش قابل‌‌توجهی در تغییرات ایجادشده در هومئوستازی بدن ایجاد کند.

در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از کلید واژه‌های مناسب و جستجوی وسیع الکترونیکی و دسترسی به منابع معتبر، به نقش و تأثیرگذاری عصاره گیاه خرفه در بافت‌های مختلف بدن پرداخته شود. نتایج نشان داده است عصاره این گیاه باعث تغییرات قابل‌‌توجهی در ابعاد متعدد ارگان‌های مختلف بدن می‌شود. از آنجاکه این مطالعات گسترده و پراکنده می‌باشد و زوایای مختلف آنها نیز تاکنون به‌خوبی مشخص نشده است، لذا توصیه می‌گردد تحقیقات گسترده‌تر و متمرکزتری در این حوزه انجام گیرد. 

متن کامل [PDF 539 kb]   (6789 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری |
دریافت: 1395/1/20 | پذیرش: 1395/1/20 | انتشار: 1395/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb