امروزه، تنوع بیماریها و محدودیت تعداد داروهای شیمیایی، عوارض جانبی، تحمل دارویی و هزینههای اقتصادی سنگین تهیه آنها؛ضرورت توجه به طب سنتی و گیاهان دارویی را دو چندان کرده است. از جمله گیاهانی که در طب سنتی و طب نوین مورد توجه قرار گرفته است، گیاه خرفه با نام علمی Portulaca Oleracea متعلق به خانواده Oleracea میباشد. هدف ازاین مطالعه مروری گذرا بر روی اثرات عصاره گیاه بر عملکرد کبد، سیستم تولیدمثل، چربی خون، همچنین مطالعه خواص ضددردی، ضداضطرابی و آنتیاکسیدانی این گیاه است. گیاه خرفه بهعلت داشتن گنجینه بزرگی از مواد مفید از جمله عناصر معدنی، انتقالدهندههای عصبی، اسیدهای ارگانیک و نیز توانایی آنتیاکسیدانی زیاد میتواند بههنگام مصرف، نقش قابلتوجهی در تغییرات ایجادشده در هومئوستازی بدن ایجاد کند.
در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از کلید واژههای مناسب و جستجوی وسیع الکترونیکی و دسترسی به منابع معتبر، به نقش و تأثیرگذاری عصاره گیاه خرفه در بافتهای مختلف بدن پرداخته شود. نتایج نشان داده است عصاره این گیاه باعث تغییرات قابلتوجهی در ابعاد متعدد ارگانهای مختلف بدن میشود. از آنجاکه این مطالعات گسترده و پراکنده میباشد و زوایای مختلف آنها نیز تاکنون بهخوبی مشخص نشده است، لذا توصیه میگردد تحقیقات گستردهتر و متمرکزتری در این حوزه انجام گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |