دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1390 1390 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 86-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mobaien A, Shams S. The Role of Procalcitonin in Severity and Outcome of Patients with Sepsis in ICU during Treatment. Qom Univ Med Sci J 2011; 5 (2) :82-86
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-659-fa.html
مبیّن احمد رضا، شمس صفر. نقش پروکلسیتونین سرمی بر روی شدت و پیامد بیماران مبتلا به سپسیس در ICU، طی درمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1390; 5 (2) :82-86

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-659-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی زنجان ، amobaien@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (11636 مشاهده)

زمینه و هدف: در حال حاضر، سپسیس از علل اصلی مرگ در بیماران شدیداً بدحال بستری در بخش ICU محسوب می‌شود. حداقل بخشی از وقوع مرگ و میر بالا در سپسیس، به‌علت کمبود علائم بالینی هشداردهنده اختصاصی در تشخیص زودهنگام آن است. همچنین نبود مارکر اختصاصی عفونت جهت تشخیص این بیماری، منجر به بروز مشکلاتی در افتراق عوامل عفونی از غیرعفونی شده است. در برخی از مطالعات اخیر، افزایش سطح سرمی پروکلسیتونین نیز در این دسته از بیماران گزارش شده است، اما ارتباط آن با شدت و پیامد بیماری در بیماران دچار سپسیس بستری در ICU چندان تعیین نشده است. این مطالعه با هدف، بررسی سطح پروکلسیتونین و عوامل همراه آن در مبتلایان به سپسیس صورت گرفت. 
روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی بر روی بیمارانی که به‌علت بیماری عفونی باکتریال در ICU بستری شده بودند، انجام شد. نمونه‌گیری در روز اول، سوم و هفتم از بستری در ICU صورت گرفت، سپس با استفاده از کیت نیمه‌کمّی پروکلسیتونین (PCT-Q)، سطح سرمی پروکلسیتونین اندازه‌گیری و با شدت سپسیس و پیامد بیماری مقایسه گردید. نتایج با آزمون کای اسکوار پیرسون مقایسه شد. 
یافته‌ها: در این تحقیق، 35 بیمار (22 مرد و 13 زن)، معیارهای ورود به مطالعه را داشتند که از این تعداد 18 نفر فوت شدند. همچنین در این بررسی، مشاهده گردید که سطح سرمی پروکلسیتونین در بیماران، با شدت بیماری ارتباط مستقیم دارد (01/0p<)، اما بالا بودن سطح سرمی پروکلسیتونین ng/ml10≤ ارتباط معنی‌داری با مورتالیتی بیماری نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد بین شدت بیماری و سطح سرمی پروکلسیتونین ارتباط وجود دارد. لذا توصیه می‌‌گردد در کلیه بیمارانی که با تشخیص بیماری عفونی باکتریال در ICU بستری می‌شوند، جهت بررسی شدت بیماری و شاید پیامد احتمالی آن، آزمایش پروکلسیتونین انجام شود.

متن کامل [PDF 103 kb]   (1193 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/21 | پذیرش: 1395/1/21 | انتشار: 1395/1/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb