با توجه به اهمیت موضوع و کمی مطالعات بومی در این خصوص، این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه و تجربیات زنان باردار در خصوص تغییرات روابط جنسی و رفتاری در دوران بارداری صورت گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- کیفی، با 51 تن از زنان باردار مراجعهکننده به مرکز آموزشی ـ درمانی زنان شهر گرگان مصاحبههای نیمهساختاریافته به عمل آمد. کلیه مصاحبهها ضبط، دستنویس و مطابق روش "تحلیل محتوا" کدگذاری و طبقهبندی شدند.
یافتهها: در این بررسی، 73% زنان کاهش میل جنسی در دوران بارداری را عنوان کردند، همچنین تمامی زنان بنا به دلایلی از قبیل "نگرانی از سلامت جنین، سقط، درد و ناراحتی ناشی از بزرگی شکم" از برقراری روابط جنسی گریزان بودند.کلیه زنان در دوران بارداری احساس تعلق بیشتری نسبت به همسران خود داشته و از لحاظ عاطفی به توجه بیشتری نیاز داشتند. 45% شرکتکنندگان نیز هنگام نزدیکی از وضعیت "به پهلو (Rear Position)" استفاده میکردند.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه در دوران بارداری نیازهای عاطفی زنان افزایش و تمایلات جنسی آنها کاهش مییابد و این کاهش در بسیاری از موارد ریشه در باورهای آنان دارد؛ لذا آموزش صحیح به زوجین در این خصوص میتواند راهگشا باشد
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |