زمینه و هدف: بارداری از موقعیتهای خاص زندگی مادران است، و تغذیه در این دوران نقش مهمی در سلامت مادر و کودک دارد. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت دریافتی کالری و عوامل همراه آن در مادران باردار میباشد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی که به روش مقطعی انجام گرفت، 1036 زن باردار به روش سهمیهای از میان مراکز بهداشتی- درمانی قم انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بسامد خوراک 24 ساعته بود. در این بررسی پس از تعیین میزان مصرف مواد غذایی، کالری حاصل از آن محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از شاخصهای میانگین و جداول توزیع فراوانی و آزمونهای مجذور کای صورت گرفت. 05/0p< سطح معنیداری اختلافها در نظر گرفته شد. یافتهها: 50% مادران باردار از کالری مجاز روزانه برخوردار بودند، دریافت کالری مناسب در اکثریت زنان باردار خانهدار (1/51%)، بیسواد (4/56%)، آنهایی که در 3 ماهه سوم بارداری قرار داشتند (8/58%) بود. بین کالری دریافتی و شغل، سطح تحصیلات و مرحله بارداری رابطه معنیدار آماری وجود داشت. میانگین کالری حاصل از گروه متفرقه بالاتر از سایر گروههای غذایی بود. نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان داد تدوین و اجرای برنامههای آموزشی و ایجاد تسهیلات در محیط کار برای بهبود وضعیت تغذیه در زنان باردار شاغل و توجه ویژه به خانوادههای کمدرآمد ضروری است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |