دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1390 1390 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 26-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini E, Nafisi S, Zare S. The Effect of Extremely Low Frequency Pulsed Electromagnetic Field on Serum Lipids in Male Rabbit with and without Hyperchlostrol Diet. Qom Univ Med Sci J 2012; 5 (4) :21-26
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-693-fa.html
حسینی احسان، نفیسی سعید، زارع صمد. تأثیر میدان الکترومغناطیسی پالس‌دار با فرکانس بسیار پایین بر لیپیدهای سرمی خرگوش‌های نر با و بدون تغذیه پرچرب. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1390; 5 (4) :21-26

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-693-fa.html


1- دانشگاه ارومیه ، ehsan_hosseini52@yahoo.com
2- دانشگاه ارومیه
چکیده:   (4972 مشاهده)

زمینه و هدف: افزایش میزان چربی‌های خون، یکی از عوامل مرگ و میر در جوامع بشری محسوب می‌شود. در این مطالعه اثر تابش‌دهی میدان الکترومغناطیسی با فرکانس بسیار پایین بر روی پروفایل چربی (تری‌گلیسیرید، کلسترول، HDL ،LDL) در خرگوش‌های نر با رژیم‌های غذایی طبیعی و پرچرب بررسی گردید.

روش بررسی: این مطالعه به‌صورت تجربی بر روی تعداد 48 خرگوش نر نژاد نیوزلندی انجام شد. خرگوش‌های نر گروه‌های کنترل حقیقی شامل C1 (تغذیه طبیعی) و C3 (تغذیه پرچرب)، دست نخورده باقی ماندند. گروه‌های کنترل کاذب، C2 (تغذیه طبیعی) و C4 (تغذیه پرچرب) به مدت 5 روز، روزانه 2 ساعت در معرض میدان خاموش (کاذب) قرار گرفتند. گروه‌های درمانی، T1 (تغذیه طبیعی) و T2 (تغذیه پرچرب) با همان دوره زمانی مذکور با میدان الکترومغناطیسی طرح مثلثی و فرکانس پایین (Hz10) تیمار شدند. بعد از سپری شدن این مدت، بلافاصله نمونه خونی از ورید گوش حیوان گرفته شد، و سنجش فاکتورهای مذکور صورت گرفت. داده‌های به‌ دست آمده به‌وسیله روش آماری واریانس یک‌طرفه مقایسه گردید (05/0p<).

یافته‌ها: در گروه‌های تحت تابش، میزان ‌کلسترول تام‌، تری‌گلیسیرید و LDL در مقایسه با گروه‌های کنترل به‌طور معنی‌داری کاهش و میزان HDL به‌طور قابل‌توجهی افزایش نشان داد (05/0>p).

نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، میدان الکترومغناطیسی مثلثی با فرکانس بسیار پایین می‌تواند چربی‌های خون را با رژیم غذایی نرمال و رژیم غذایی پرچرب به‌طور مثبت تغییر دهد. 

متن کامل [PDF 128 kb]   (1016 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/22 | پذیرش: 1395/1/22 | انتشار: 1395/1/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb