دوره 7، شماره 5 - ( آذر-دی 1392 1392 )                   جلد 7 شماره 5 صفحات 65-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amirmozaffari N, Rahmani Z, Iesazadeh K. Evaluation of the Level of Contamination with Salmonella spp. in Red Meat, Chicken, and Domestic and Industrial Eggs Produced in Talesh City and Assessment of Their Antibiotic Resistance Pattern, Iran. Qom Univ Med Sci J 2013; 7 (5) :60-65
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-703-fa.html
امیرمظفری نور، رحمانی زینب، عیسی‌زاده خسرو. بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز ،گوشت مرغ و تخم‌مرغ‌های صنعتی و محلی به گونه‌های سالمونلا در شهرستان تالش و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی در آنها. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1392; 7 (5) :60-65

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-703-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، amirmozafari@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان
چکیده:   (6856 مشاهده)

زمینه و هدف: گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم‌مرغ، نقش بسیار مهمی در تأمین پروتئین رژیم غذای بشر ایفا می‌کند. یکی از عواملی که سلامت فرآورده‌های غذایی پروتئینی را به مخاطره می‌اندازد، باکتری‌های خانواده آنتروباکتریاسه، به‌ویژه سالمونلا است. این مطالعه با هدف بررسی تعیین آلودگی این مواد غذایی به گونه‌های سالمونلاها و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی در آنها صورت گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - مقطعی، گوشت مرغ و تخم‌مرغ‌های محلی و صنعتی هرکدام به تعداد 100 نمونه و گوشت قرمز (گاو و گوسفند) به تعداد 150 نمونه به روش نمونه‌برداری تصادفی در شهرستان تالش جمع‌آوری شد و از نظر آلودگی سالمونلایی مورد بررسی قرار گرفت. جهت تشخیص قطعی از آزمایشهای بیوشیمیایی و آنتی‌سرم‌های مربوطه در تست‌های آگلوتیناسیون استفاده گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون کای‌دو تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری اختلاف‌ها، 05/0p< در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در مواد درون تخم‌مرغ‌های صنعتی و محلی هیچ باکتری مشاهده نشد، ولی از سطح پوسته تخم‌مرغ‌های صنعتی، 19 مورد (19%)؛ تخم‌مرغ‌های محلی، 4 مورد (4%)؛ گوشت مرغ صنعتی، 21 مورد (21%)؛ گوشت مرغ محلی، 5 مورد ( 5%) و گوشت قرمز، 5 مورد (3/3%) ایزوله‌های سالمونلا جداسازی شد. از لحاظ مقاومت آنتی‌بیوتیکی در باکتری‌های ایزوله‌شده، بیشترین مقاومت نسبت به اریترومایسین، نالیدیکسیک اسید و سولفامتاکسازول و بیشترین حساسیت نسبت به سیپروفلوکساسین، سفالکسین و جنتامایسین مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: براساس نتایج به‌ دست آمده، توجه به بهداشت مواد غذایی جهت پیشگیری از عفونت‌های غذایی از اهمیت به‌سزایی برخوردار است. همچنین جهت جلوگیری از گسترش سویه‌های مقاوم، بایستی از استفاده بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در مرغداری‌ها و صنایع پرورش گوشت خودداری گردد.

متن کامل [PDF 236 kb]   (2259 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/23 | پذیرش: 1395/1/23 | انتشار: 1395/1/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb