زمینه و هدف: در طی سالهای اخیر، سودوموناس آئروژینوزا تولیدکننده متالوبتالاکتاماز، بهعنوان یک عامل مهم عفونتهای بیمارستانی گزارش شده است. همچنین عفونت با این باکتری، افزایش میزان مرگ و میر و هزینههای درمانی را در پی داشته است. این مطالعه، با هدف تعیین الگوی مقاومت دارویی و شناسایی ژنهای متالوبتالاکتامازیblaVIM و blaIMP سودوموناس آئروژینوزا ایزولهشده از بیماران بستری در بخش سوختگی صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی، از مهرماه تا بهمنماه سال 1390 بر روی سویههای سودوموناس آئروژینوزا ایزولهشده از بیماران بستری در بخش سوختگی بیمارستان شهید مطهری تهران انجام شد. برای همه سویههای تولیدکننده متالوبتالاکتاماز، الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن، طبق پروتکل CLSI به کار برده شد. جهت تشخیص متالوبتالاکتاماز از روش CDDT (ایمیپنم-ایمیپنم+EDTA) و برای شناسایی ژنهای متالوبتالاکتامازیblaVIM و blaIMP از روشهای PCR و Sequencing استفاده شد.
یافتهها: از 100 سویه سودوموناس آئروژینوزا جداشده، 83 ایزوله مقاوم به ایمیپنم بودند. با استفاده از روش CDDT، 48 ایزوله دارای متالوبتالاکتاماز تشخیص داده شدند، که از این تعداد، 6 ایزوله حاوی ژنblaIMP-1 و همگی فاقد ژن blaVIM بودند. در ضمن، 4 بیمار (3/8%) آلودهشده به سودوموناس آئروژینوزا تولیدکننده متالوبتالاکتاماز، در این بیمارستان فوت کردند.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد درصد زیادی از سویههای سودوموناس آئروژینوزا، تولیدکننده متالوبتالاکتاماز هستند. بنابراین، برای کنترل و درمان بهتر بیماران سوختگی، شناسایی سویههای حاوی متالوبتالاکتاماز ضروری است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |