زمینه و هدف: روند رو به افزایش بیماریهای غیرواگیر، بهخصوص بیماریهای قلبی - عروقی در زنان ایرانی، ضرورت نیاز به مداخلات آموزشی پیشگیرانه را روشن میسازد. مطالعه حاضر با هدف ارتقای رفتارهای پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی - عروقی با استفاده از مدل اعتقاد بهداشتی در زنان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مداخلهای، 80 زن مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. روش نمونهگیری بهصورت خوشهای تصادفی انجام شد. مداخله شامل 6 جلسه آموزشی در گروه آزمون بود. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محققساخته قبل و 3 ماه پس از مداخله، جمعآوری شدند. تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای تی مستقل و تی زوجی صورت گرفت.
یافتهها: میانگین سن شرکتکنندگان، 90/6±91/26 سال بود. سه ماه پس از مداخله آموزشی، میانگین نمره سازههای آگاهی، حساسیت درکشده، شدت درکشده، خودکارآمدی، راهنما برای عمل و رفتاری پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل، افزایش معنیداری نشان داد ( 05/0p<). همچنین در میانگین نمره موانع درکشده در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل، کاهش معنیداری مشاهده شد (01/0p<).
نتیجهگیری: مداخلات آموزشی در ارتقای رفتارهای پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی - عروقی در زنان، نقش مهمی داشته و میتواند به کاهش بروز بیماری کمک کند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |