زمینه و هدف: اطلاعات سلامت، طیف وسیعی از اطلاعات را شامل میشود، ازجمله اطلاعات درباره بیماریها و نحوه پیشگیری و درمان اولیه آنها که یکی از دغدغههای اصلی برای بسیاری از افراد است. در این مطالعه وضعیت جستجوی اطلاعات سلامت در اینترنت توسط مراجعین به درمانگاههای مراکز آموزش درمانی شهرستان قم بررسی گردید.
روش بررسی: پژوهش حاضر به روش توصیفی - مقطعی بر روی 457 نفر از مراجعهکننده (همراه یا بیمار) به درمانگاههای مراکز آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی قم در سال 1394 با روش نمونهگیری سهمیهای و با استفاده از پرسشنامه برگرفته از مطالعه AlGhamdi انجام شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری کایاسکوئر و رگرسیون لجستیک در سطح معنیداری، 05/0> p تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: 41% از نمونههای مورد پژوهش، از اینترنت در مورد وضعیت سلامتی خود استفاده کردند. در بررسی جستجوی اطلاعات سلامت، اکثریت نمونهها (87%) در مورد وضعیت پزشکی خود از اینترنت استفاده کرده بودند. بیشترین موضوع مورد جستجو (14%) سرطان بود و اکثریت نمونهها (52%)، اطلاعات پزشکی بهدستآمده از اینترنت را مفید و (58%) نسبتاً کافی بیان کردند. همچنین با استفاده از آزمون کایاسکوئر بین سن (001/0p=)، تحصیلات (000/0(p= و جستجوی اطلاعات سلامت در یکماه، ارتباط معنیداری مشاهده شد.
نتیجهگیری: با توجه به میزان استفاده کم و آشنا نبودن جامعه در زمینه جستجوی اطلاعات سلامت، مسئولان باید نسبت به برنامهریزی جهت افزایش مهارت و سواد اطلاعات سلامت تلاش کنند. همچنین نسبت به صحت و اعتبار اطلاعات موجود در اینترنت نظارت داشته باشند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |