زمینه و هدف: شقاق پستان یکی از مشکلات شایع مادران شیرده است که موجب قطع زودرس شیردهی میشود. این مطالعه با هدف مقایسه روغن زیتون با عصاره آلوئهورا و شیر مادر بر شدت درد و شقاق پستان مادران شیرده انجام گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 90 نفر از مادران شیرده مبتلا به شقاق پستان در شهرستان گناباد (سال1393)، بهصورت تخصیص تصادفی به سه گروه 30 نفری تقسیم شدند. مادران گروه اول، 5/0میلیمتر روغن زیتون و گروه دوم 5/0 میلیلیتر عصاره آلوئهورا را به اضافه 4-3 قطره از شیر خود روزی 3 بار، بعد از هر بار شیردهی روی نوک پستان و هاله اطراف مالیدند. گروه سوم بعد از هر بار شیردهی، 4-3 قطره از شیر خود را روی نوک پستان و هاله اطراف مالیدند. روز اول (قبل از مداخله)، روز سوم (حین مداخله) و روز هفتم (پایان مداخله)، معیار آنالوگ بینایی (برای تعیین شدت درد) و مقیاس Storr (برای تعیین شدت شقاق پستان) تکمیل شد. دادهها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنیداری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: در پایان مداخله، بین سه گروه از نظر شدت درد و شقاق پستان، اختلاف معنیداری وجود داشت؛ بهنحویکه در گروه دریافتکننده عصاره آلوئهورا، شدت درد و شقاق پستان از همه کمتر بود. بین گروه شیر مادر و روغن زیتون، اختلافی مشاهده نشد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد روغن زیتون، عصاره آلوئهورا و شیر مادر باعث کاهش شدت درد و شقاق پستان مادران شیرده میشود، اما عصاره آلوئهورا مؤثرتر از روغن زیتون و شیر مادر است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |