زمینه و هدف: نوجوانان بهعنوان گروهی پرخطر، در معرض ابتلا به اعتیاد قرار دارند. این پژوهش با هدف بررسی نقش افسردگی، روابط خانواده و خودکارآمدی در پیشبینی آمادگی به اعتیاد در میان نوجوانان انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر به روش توصیفی - همبستگی بر روی 546 نوجوان دبیرستانهای استان لرستان در سال تحصیلی 1394-1393 انجام گرفت. نمونهها با روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. شرکتکنندگان به پرسشنامههای خصوصیات جمعیتشناختی، آمادگی به اعتیاد، افسردگی، روابط خانواده و خودکارآمدی پاسخ دادند. دادهها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندمتغیره گامبهگام تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه بین افسردگی، روابط خانواده و خودکارآمدی با آمادگی به اعتیاد، رابط معنیداری وجود داشت (01/0p<). تحلیل رگرسیون چندمتغیره نشان داد افسردگی، روابط خانواده و خودکارآمدی به ترتیب 2/37، 2 و 1/2 درصد از واریانس آمادگی به اعتیاد را بهطور معنیداری پیشبینی میکنند (0001/0p<).
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش حاکی از اهمیت افسردگی، روابط خانواده و خودکارآمدی در پیشبینی آمادگی به اعتیاد است که این عوامل میتوانند مقدار زیادی از تغییرپذیری آمادگی به اعتیاد در میان نوجوانان را تبیین کنند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |