زمینه و هدف: روشهای آنالیز پوسچر برای ارزیابی ریسک فعالیتهای کاری در بروز اختلالات اسکلتی عضلانی استفاده میشوند. انتظار میرود سطح ریسک ارزیابیشده برای یک شغل معین با روشهای مختلف یکسان باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی سه روش RULA، QEC و REBA انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه بهصورت توصیفی - همبستگی بر روی کارگران شاغل در 28 گروه شغلی در یک مجتمع ذوب آهن انجام شد. بهمنظور ارزیابی وضعیت بدنی و استرسهای پوسچرال وارده به کارگران، بعد از عکسبرداری از وظایف مختلف، تصاویر با روشهای RULA، QEC و REBA، آنالیز و سطوح ریسک تعیین گردید.
یافتهها: ضریب همبستگی بین روش RULA با روشهای QEC و REBA به ترتیب برابر 63/0 و 69/0 و بین روش QEC با روش REBA برابر 56/0 محاسبه شد که در تمام موارد معنیدار بود (01/0>p). ضریب توافق کاپا بین روش RULA با روش QEC و REBA به ترتیب 71/0 و 65/0 و بین روش QEC با روش REBA، 36/0 محاسبه شد که در تمام موارد معنیدار بود (01/0>p).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر، درک بهتری را نسبت به روشهای مختلف ارزیابی مشاهدهای اختلالات اسکلتی عضلانی فراهم میآورد. این نتایج میتواند، بهویژه برای متخصصین ارگونومی هنگام انتخاب روشهای ارزیابی پیش از اتخاذ اقدمات مداخلهای سودمند باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |