دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1390 1390 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 20-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirdavoudi F, Ghaemi N, Mirpour M, Kazemi Darsanaki R. The Effect of Culture Medium on Metabolic and Antibacterial Activities of Probiotic Bacteria. Qom Univ Med Sci J 2012; 5 (4) :15-20
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-92-fa.html
میرداودی فاطمه، قائمی ناصر، میرپور میر‌ساسان، کاظمی درسنکی رضا. اثر محیط کشت بر فعالیت‌های متابولیکی و ضد ‌باکتریایی پروبیوتیک‌ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1390; 5 (4) :15-20

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-92-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان ، fatememirdavoudi@yahoo.com
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده:   (6413 مشاهده)

زمینه و هدف: پروبیوتیک‌ها ترکیبات میکروبی زنده‌ای هستند که مستقیماً به مواد غذایی اضافه شده و تأثیر مطلوبی بر عملکرد و سلامت موجودات زنده می‌گذارند. فاکتورهای بیفیدوژنیک با ورود به روده بزرگ، به افزایش جمعیت باکتری‌های اسید لاکتیک از جمله لاکتوباسیل‌ها و بیفیدوباکتریوم‌ها کمک کرده و مانع رشد پاتوژن‌های روده‌ای می‌شوند. این مطالعه با هدف بررسی اثر محیط کشت بر فعالیت‌های متابولیکی و ضد باکتریایی پروبیوتیک‌ها صورت گرفت. روش بررسی: در این مطالعه، از باکتری‌های پروبیوتیک و باکتری‌های پاتوژن روده‌ای استفاده شد. لاکتوباسیل‌ها و بیفیدوباکتریوم‌ها با کشت در محیط MRS، رنگ‌آمیزی گرم و روش‌های استاندارد بیوشیمیایی شناسایی شدند. اثر آنتاگونیستی پروبیوتیک‌ها در حضور فاکتورهای رشد به روش انتشار در آگار، بر روی شیگلا فلکسنری، اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی موریوم بررسی گردید و pH محیط کشت اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: باکتری‌های پروبیوتیک رشد کرده در محیط کشت MRS حاوی 1% لاکتوز به اضافه سوربتیول، رافینوز و ریبوفلاوین، خاصیت ضد ‌باکتریایی از خود نشان دادند. بیشترین فعالیت آنتاگونیستی مربوط به لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس سویه صنعتی بر روی شیگلا فلکسنری و کمترین فعالیت ضد باکتریایی مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی (PTCC 1608 ) بر روی سالمونلا تیفی موریوم بود. همچنین بیفیدوباکتریوم بیفیدوم سویه صنعتی، بیشترین تأثیر را در کاهش pH محیط کشت در اثر مصرف ترکیبات فوق داشت. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد با افزودن فاکتورهای رشد به محیط پایه MRS حاوی 1% لاکتوز، رشد پروبیوتیک‌ها افزایش یافته و فعالیت ضد ‌باکتریایی آنها نیز بیشتر می‌شود.

متن کامل [PDF 110 kb]   (1234 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1394/12/3 | انتشار: 1394/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb