دوره 11، شماره 2 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 76-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarraf P, Mohammadbeigi A, Mohammadsalehi N, Kheirollahi F, Aligol M. Investigation of Abdominal and General Obesity and Its Related Factors in students of Qom City, 2015, Iran. Qom Univ Med Sci J 2017; 11 (2) :66-76
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-933-fa.html
صراف پریسا، محمدبیگی ابوالفضل، محمدصالحی نرگس، خیراللهی فاطمه، علی‌گل محمد. بررسی چاقی شکمی، عمومی ‌و عوامل همراه آن در دانشجویان قم، سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (2) :66-76

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-933-fa.html


1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم
2- مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم
3- مرکز تحقیقات آلاینده‌های محیطی، دانشگاه علوم پزشکی قم
4- گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (6419 مشاهده)

زمینه و هدف: چاقی شکمی ‌و عمومی ‌به مقدار زیادی تحت تأثیر نوع رژیم غذایی و فعالیت‌های بدنی است، شیوع این عارضه در جوامع دارای روند رو به افزایشی است، به‌طوری‌که حتی جوانان نیز از این بابت مستثنی نیستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی چاقی شکمی، عمومی ‌و عوامل همراه آن در دانشجویان قم صورت گرفت.

روش بررسی: این مطالعه به روش‌ مقطعی بر روی 301 دانشجوی (187 دختر و 114 پسر) دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزاد شهر قم انجام شد. این افراد با نمونه‌گیری متناسب با حجم، انتخاب و با استفاده از سنجش‌های آنتروپومتریک، پرسشنامه کوتاه استاندارد بین‌المللی فعالیت فیزیکی و پرسشنامه عادات غذایی 11 سؤالی مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تی‌مستقل، کای‌اسکوئر و ضریب همبستگی آنالیز شدند. سطح معنی‌داری، 05/0=α در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: میانگین BMI و WHR دانشجویان به ترتیب 2/3±6/22 کیلوگرم برمترمربع و 0/0±8/0 به دست آمد. میان شاخص‌های تن‌سنجی با چاقی شکمی، ‌همبستگی مستقیم معنی‌داری مشاهده شد. تنها 3/23% دانشجویان دارای فعالیت ورزشی منظم بودند، به‌طوری‌که میانگین فعالیت بدنی سبک در دانشجویان چاق، کمتر از افراد طبیعی بود (1/43±9/38 در برابر 5/67±8/60). فعالیت فیزیکی سنگین در این گروه اصلاً مشاهده نشد و در این گروه از دانشجویان در مقایسه با دانشجویان طبیعی، مصرف فست‌فود بیشتر بود (2/93% در برابر 8/67%).

نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، ارتباط معنی‌‌داری بین وضعیت تغذیه و سطح فعالیت بدنی هفتگی با چاقی شکمی و عمومی وجود دارد. بنابراین، اضافه وزن، چاقی شکمی و عمومی در دانشجویان پسر و کسانی‌که در‌گیر فعالیت بدنی منظم هستند و مصرف فست‌فود کمتری دارند، پایین‌تر است.

متن کامل [PDF 694 kb]   (1295 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1395/3/26 | پذیرش: 1395/6/10 | انتشار: 1396/2/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb