Kalantary R, Mahdavi S. Isolation and Molecular Identification of Salmonella spp. from Local Dairy Products in Maragheh City in 2015 (Iran). Qom Univ Med Sci J 2017; 11 (10) :98-105
URL:
http://journal.muq.ac.ir/article-1-983-fa.html
1- گروه مهندسی صنایع غذایی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران.
2- گروه میکروبشناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران. ، s.mahdavi@iau-maragheh.ac.ir
چکیده: (5404 مشاهده)
زمینه و هدف: باکتری سالمونلا ازجمله باکتریهای بیماریزا است که در غذا و مواد اولیه یافت میشود. وجود این باکتری در مواد غذایی علاوه بر ایجاد بیماری میتواند باعث افت کیفیت تولید و کاهش رشد اقتصادی کشور شود. هدف از انجام این تحقیق جداسازی و تشخیص مولکولی سالمونلا از محصولات لبنی محلی شهرستان مراغه بود.
روشبررسی: در این مطالعه مقطعی، در مجموع 100 نمونه از محصولات لبنی سنتی شامل: کشک، پنیر، کره، دوغ و بستنی (هرکدام 20 نمونه)، به روش تصادفی انتخاب شدند. ابتدا نمونهها به روش استاندارد مورد کشت و آزمایش قرار گرفتند، سپس آزمایشهای تکمیلی بیوشیمیایی و سروتایپینگ جهت شناسایی باکتری سالمونلا و آزمایش واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) با استفاده از پرایمرهای ژن hilA جهت تأیید مولکولی جدایههای اخذشده از محصولات لبنی سنتی انجام شد. تست آنتیبیوگرام بر روی جدایههای بهدستآمده صورت گرفت.
یافتهها: در مجموع 3% از کل نمونهها، آلودگی به باکتری سالمونلا داشتند. از 20 نمونه کشک محلی مورد آزمایش، 2 مورد (10%) سالمونلا شامل گروههای سرمی B، D و از 20 مورد پنیر محلی، 1 مورد (5%) سالمونلا از گروه سرمی C جدا شد. از نمونههای کره، دوغ و بستنی محلی، سالمونلا جدا نشد. در بین جدایههای بهدستآمده، بیشترین حساسیت مربوط به آنتیبیوتیک تریمتوپریم - سولفامتوکسازول و بیشترین مقاومت در برابر آنتیبیوتیک نیتروفورانتوئین بود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد جهت جلوگیری از وقوع مسمومیتهای ناشی از مصرف فرآوردههای لبنی محلی، پاستوریزاسیون شیر و فرآوردههای آن، رعایت بهداشت فردی و کنترل نظارت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع الزامی است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی دریافت: 1395/4/13 | پذیرش: 1395/7/13 | انتشار: 1396/9/27