Ethics code: IR.MUQ.REC.1401.142
Aligol M, Mohammadbeigi A, Kamali jafarabadi V, Rahbar A. Survey the relationship between excitability and factors related to smoking based on the protection motivation theory in high school students of Rafsanjan city in 1401. Qom Univ Med Sci J 2024; 18
URL:
http://journal.muq.ac.ir/article-1-3756-fa.html
علی گل محمد، محمدبیگی ابوالفضل، کمالی جعفرآبادی وحیده، راهبر احمد. بررسی ارتباط بین ابرازگری هیجانی و عوامل مرتبط با مصرف دخانیات بر اساس نظریه انگیزش محافظت در دانش آموزان مقطع متوسطه شهر رفسنجان در سال 1401. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1403; 18
() URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3756-fa.html
1- گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران. ، aligol1389@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی قم
3- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
چکیده: (670 مشاهده)
مقدمه و اهداف: دخانیات از مهمترین آسیبها و معضلات بهداشتی در جهان میباشد. در سالهای اخیر مصرف سیگار در بین شماری از دانشآموزان رواج پیدا کرده و این مسئله بهعنوان معضل سلامت دانش آموزان را مورد تهدید قرار میدهد. ابراز هیجانی میتواند تاثیرات زیادی بر روابط و افکار و رفتار و جسم بگذارد و نقص مهارت بیان آن با مصرف دخانیات و مواد مرتبط است این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین ابرازگری هیجانی و عوامل مرتبط با مصرف دخانیات در دانشآموزان انجام شده است.
مواد و روش کار: در این یک مطالعه توصیفی تعداد 400 دانشآموز مقطع متوسطه شهر رفسنجان به روش نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامهای مبتنی بر 10 سوال دموگرافیک 16 سوال ابرازگری هیجان و 51 سوال در زمینه عوامل مرتبط با مصرف دخانیات بر طبق نظریه انگیزش محافظت به روش خودگزارش دهی، جمع آوری شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین ابرازگری هیجانی و عوامل مرتبط با دخانیات بر اساس نظریه انگیزش محافظت رابطه معنیداری وجود ندارد (917/0p=). اما بین مصرف سیگار و قلیان در دانشآموزان و عوامل مرتبط با آن به جز در سازه تهدید در شده، ارتباط معنیداری یافت شد (001/0p<) همچنین شانس مصرف سیگار در پسرها 2/3 برابر دختران بود.
بحث و نتیجه گیری: مطالعه نشان میدهد که بین برخی از سازههای تئوری انگیزه محافظتی و ابرازگری هیجان همبستگی وجود دارد پس شاید بتوان با آموزش و یادگیری چگونگی کنترل برخی هیجانات توسط دانش آموزان گرایش به مصرف دخانیات در نوجوانان را کاهش داد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت دریافت: 1402/3/15 | پذیرش: 1402/5/23 | انتشار: 1403/2/10