جلد 18 -                   جلد 18 - صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi S, Azemoudeh M, Shalchi B, Mesrabadi J. Comparison of the Effectiveness of Mindfulness-based Cognitive Therapy and Acceptance and Commitment Therapy on Depression and Anger in Women Affected by Marital Infidelity. Qom Univ Med Sci J 2024; 18
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3892-fa.html
محمدی سیمین، آزموده معصومه، شالچی بهزاد، مصرآبادی جواد. مقایسه اثربخشی شناخت‌درمانی مبتنی بر ذهن‌آگاهی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی و خشم زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1403; 18 ()

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-3892-fa.html


1- گروه روان‌شناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- گروه روان‌شناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، Mas_azemod@yahoo.com
3- گروه روان‌پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
4- گروه روان‌شناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
چکیده:   (688 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از مؤلفه‌های اصلی شکل‌گیری پیمان ازدواج، اعتماد است که همواره به‌واسطه مشکلاتی از قبیل خیانت، شکننده و در معرض خطر بوده است. با توجه به افزایش روزافزون آمار خیانت و طلاق، پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی شناخت‌درمانی مبتنی‌بر ذهن‌آگاهی و درمان مبتنی‌بر پذیرش و تعهد بر افسردگی و خشم زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی صورت گرفت.
روش بررسی: این پژوهش، تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه شاهد بود. جامعه آماری را زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی شهر تبریز در سال 1401 تشکیل دادند. 45 نفر با روش نمونه‌گیری غیراحتمالی متوالی انتخاب و در سه گروه قرار گرفتند (هر گروه 15 نفر). گروه‌های آزمایشی، درمان مختص خود را در 8 جلسه دریافت کردند، اما گروه کنترل تا پایان پژوهش درمانی دریافت نکرد. ابزار اندازه‌گیری شامل پرسش‌نامه‌های افسردگی بک و خشم نواکو بود. داده‌ها توسط آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی بن‌فرونی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که هر دو درمان در مقایسه با گروه کنترل، افسردگی و خشم زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی را در پس‌آزمون کاهش دادند (001/0>P). هم‌چنین، نتایج حاکی از آن بود که تأثیر این درمان‌ها بر افسردگی و خشم زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی در مرحله پس‌آزمون از نظر آماری متفاوت نیست.
نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از آن بود که شناخت‌درمانی مبتنی‌بر ذهن‌آگاهی و درمان مبتنی‌بر پذیرش و تعهد می‌توانند سبب کاهش افسردگی و خشم زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی شوند، ازاین‌رو می‏توانند در کنار سایر درمان‌ها، راهبردهای درمانی مفیدی برای ارتقای وضعیت روانی زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی باشند.
 
متن کامل [PDF 5028 kb]   (241 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1402/10/14 | پذیرش: 1402/11/8 | انتشار: 1403/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb