دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1388 1388 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 43-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Movaseghi G, Hasani V, Imani F, Alebuye M, Alaei N. The Comparison of Blood Sugar Values before & after Spinal Anesthesia with Lidocaine in Cesarean Sections. Qom Univ Med Sci J 2009; 3 (4) :40-43
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-606-fa.html
موثقی غلامرضا، حسنی ولی‌اله، ایمانی فرناد، آل‌بویه محمدرضا، علایی نسیم. تغییرات قند خون بعد از بی‌حسی اسپاینال توسط لیدوکایین در عمل جراحی سزارین. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1388; 3 (4) :40-43

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-606-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، nassim.md@hotmail.com
چکیده:   (6476 مشاهده)

زمینه و هدف: یکی از پاسخ‌های متابولیک به استرس‌های جراحی، ایجاد تغییرات در سطح سرمی قند بیماران تحت جراحی است. برخی مطالعات نشان داده است که پس از بی‌حسی اسپاینال نشانه‌هایی از هیپوگلیسمی دیده می‌شود. هدف از انجام این تحقیق، تعیین اثر بی‌حسی اسپاینال با استفاده از لیدوکایین در حین عمل جراحی سزارین بر سطح قند خون مادران می‌باشد.

روش بررسی: مطالعه‌ی حاضر به صورت یک کارآزمایی بالینی (قبل– بعد)، بر روی مادران خواستار عمل جراحی سزارین که طی سال 1387-1386 به اطاق عمل جراحی زنان و زایمان بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. بی‌حسی اسپاینال با استفاده از لیدوکایین 5% در تمامی مادران انجام گردید. قند خون مادران قبل از بی‌حسی، نیم ساعت پس از بی‌حسی و در ریکاوری توسط دستگاه گلوکومتر در اتاق عمل اندازه‌گیری شد. برای مقایسه تغییرات از آزمون آماری Pair T-Test استفاده گردید و 05/0P< سطح معنی‌داری اختلاف‌ها تلقی شد.

یافته‌ها: در این پژوهش 154 مادر مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط سطح سرمی قند خون مادران نیم ساعت پس از بی‌حسی در مقایسه با سطح اولیه، کاهش معنی‌داری داشت. که این میزان قند خون تا زمان ریکاوری افزایش یافت، ولی در مقایسه با سطح اولیه، سطح سرمی قند خون کمتر بود.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد بی‌حسی اسپاینال حاصل از لیدوکایین 5% موجب کاهش معنی‌داری در سطح قند و میزان فشار خون مادران می‌شود. 

متن کامل [PDF 806 kb]   (1010 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي |
دریافت: 1395/1/19 | پذیرش: 1395/1/19 | انتشار: 1395/1/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb