دوره 11، شماره 9 - ( آذر 1396 )                   جلد 11 شماره 9 صفحات 51-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh Behbahani B, Tabatabaei Yazdi F, Fakhri S, Mortazavi S A, Mohebbi M. Investigation of Chemical Compounds and Antibacterial Activity of Tarragon (Artemisia dracunculus) Essential Oil on Some Pathogenic Bacteria In Vitro. Qom Univ Med Sci J 2017; 11 (9) :42-51
URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1004-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، طباطبایی یزدی فریده، شهیدی فخری، مرتضوی سید علی، محبی محبت. بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس ترخون، بر برخی از باکتری‌های بیماری‌زا در شرایط برون‌تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1396; 11 (9) :42-51

URL: http://journal.muq.ac.ir/article-1-1004-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. ، tabatabai@um.ac.ir
چکیده:   (6966 مشاهده)
زمینه و هدف: ترخون (Artemisia dracunculus) به‌عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند، در طب سنتی استفاده فراوانی دارد. افزایش مقاومت باکتری‌ها به عوامل ضدمیکروبی، یکی از مشکلات مهم در پزشکی است. این مطالعه با هدف شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس ترخون و ارزیابی فعالیت ضد‌میکروبی اسانس بر باکتری‌های لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، سالمونلا تیفی و انتروباکتر آئروژینوزا در شرایط برون‌تنی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، اسانس ترخون به روش تقطیر با آب استخراج گردید. اجزای تشکیل‌دهنده اسانس به‌وسیله دستگاه GC/MS شناسایی شدند. روش انتشار در آگار به کمک دیسک (برای اندازه‌گیری هاله عدم رشد) و روش میکرو‌دایلوشن براث (جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد) به کار برده شد. جهت تعیین حداقل غلظت کشندگی، از خانه‌ها یا چاهک‌هایی که تغییر رنگی در آن مشاهد نشد، استفاده گردید.
یافته‌ها: در این بررسی، 18 ترکیب در اسانس ترخون شناسایی شد. p-Allylanisole، عمده‌ترین ترکیب اسانس حاصله بود. قطر هاله عدم رشد برای باکتری‌های لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، سالمونلا تیفی و انتروباکتر آئروژینوزا به ترتیب 2/11، 2/14، 80/9 و 10/8 میلی‌متر به دست آمد. MBC اسانس ترخون برای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا، 2/9 و برای سالمونلا تیفی و انتروباکتر آئروژینوزا به ترتیب 8/36 و 6/73 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر بود.
نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، اسانس ترخون دارای اثر ضد‌باکتریایی بوده که در مقایسه با اثر ضد‌باکتریایی آنتی‌بیوتیک‌های وانکومایسین و جنتامایسین، تأثیر کمتری دارد. لذا به‌منظور کاربرد بالینی اسانس، انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.
 
متن کامل [PDF 608 kb]   (1694 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1395/4/25 | پذیرش: 1395/5/20 | انتشار: 1396/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی قم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 CC BY-NC 4.0 | Qom University of Medical Sciences Journal

Designed & Developed by : Yektaweb